Αρχική Ελλαδα Πυρκαγιά στη Ζήρια Αχαΐας — Εντολή εκκένωσης για τρεις οικισμούς — Μήνυμα 112

Πυρκαγιά στη Ζήρια Αχαΐας — Εντολή εκκένωσης για τρεις οικισμούς — Μήνυμα 112

Από antwnio

Φωτιά έχει ξεσπάσει στη Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας, σε δασική έκταση. Είναι η δεύτερη μέσα σε ένα 24ωρο στην περιοχή . Εκκενωνονται οικισμοί Άνω Ζήρια, Λαμπίρη και Καμάρες, όπου χτυπουν καμπάνες προειδοποιητικά.

Με ασφάλεια απομακρύνθηκαν, για προληπτικούς λόγους, περίπου 110 παιδιά που φιλοξενούνταν σε κατασκήνωση στην παραλιακή περιοχή της Παναγοπούλας, λόγω της φωτιάς στην Ζήρια. Παράλληλα, η Αστυνομία πραγματοποιεί συνεχείς επιχειρήσεις για την ασφαλή απομάκρυνση οδηγών αυτοκινήτων, που έχουν ακινητοποιηθεί στις παραλιακές περιοχές του Λαμπίρι και των Καμαρών.

Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού, τα οποία περιπολούν στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λαμπίρι και Καμαρών, ώστε, αν χρειαστεί, να συνδράμουν στην απομάκρυνση πολιτών, ενώ για τον ίδιο λόγο είναι σε ετοιμότητα και ιδιωτικά σκάφη.

Διακόπηκε, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Πάτρα, λόγω της φωτιάς στην περιοχή της Ζήριας και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, τόσο στην νέα, όσο και στην παλαιά εθνική οδό, Πατρών – Κορίνθου.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, όσοι οδηγοί κινούνται με κατεύθυνση προς Αθήνα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν την εθνική οδό Ναυπάκτου – Ιτέας.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
00:06

Επιτόπου έχουν σπεύσει 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, έχει ζητηθεί και η συνδρομή τεσσάρων αεροπλάνων και ενός ελικοπτέρου, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Άνω Ζήρια, Λαμπίρη και Καμάρες, καθώς απειλούνται σπίτιαΕίναι η δεύτερη μόλις σε λίγα 24ωρα στο ίδιο σημείο. Στην κατάσβεση μετέχει και το ρωσικό πυροσβεστικό Beriev 200.

 

Δόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από την Πολιτική Προστασία προκειμένου οι κάτοικοι να εκκενώσουν την περιοχή προς Αίγιο.

Επίσης έκλεισε η Παλιά Εθνική από Δρέπανο ως Σελιανίτικα αλλα και η νέα Εθνική οδός στο ύψος του Δρεπάνου. Για τα οχήματα που κινούνται σε αυτές, γίνεται εκτροπή σε παρακαμπτήριους δρόμους.

 

Παράλληλα τέθηκαν σε ετοιμότητα τα Νοσοκομεια Αιγίου και Ρίου για παν ενδεχομενο.

 

 

 πηγή το ertnews.gr με

Διαβάστε επίσης