Αρχική Ελλαδα Συγκλονισμένος ο πρίγκιπας Κάρολος για τις πυρκαγιές – «Είναι σπαρακτικό, είναι εφιαλτικό…»

Συγκλονισμένος ο πρίγκιπας Κάρολος για τις πυρκαγιές – «Είναι σπαρακτικό, είναι εφιαλτικό…»

Από antwnio

Σε επιστολή του για τη λήψη μέτρων κατά της κλιματικής αλλαγής, ο πρίγκιπας αναφέρεται στις πρόσφατες καταστροφικές φωτιές στη χώρα μας

Ο πρίγκιπας Κάρολος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν φέτος τον Αύγουστο την Ελλάδα, σε μία από τις πιο ηχηρές παρεμβάσεις και εκκλήσεις του να ληφθούν εγκαίρως μέτρα για την κλιματική κρίση.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, σε επιστολή του, στην οποία ζητά από τους ιδιοκτήτες μεγάλων βιομηχανιών και επιχειρήσεων να συμπράξουν στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, ο πρίγκιπας Κάρολος ξεκινά από τις φωτιές στη Μεσόγειο, και συγκεκριμένα στις πρόσφατες καταστροφικές φωτιές στην Ελλάδα.

«Άκουσα αναφορές από Βρετανούς πυροσβέστες που έσπευσαν εκεί για βοήθεια, οι οποίοι λένε ότι δεν έχουν δει ποτέ τέτοιες φωτιές», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου δεν κρύβει την συγκίνησή του, καθώς όπως λέει λόγω των δεσμών της οικογένειάς του, νιώθει μια ιδιαίτερη γοητεία και αγάπη για την Ελλάδα.

Γράφει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις πυρκαγιές:

«Χάρη στους οικογενειακούς μου δεσμούς, πάντα ένιωθα μία ιδιαίτερη αγάπη για την Ελλάδα. Εκτός από τα συναρπαστικά τοπία, την ιστορία και την κουλτούρα της, ο πατέρας και ο παππούς μου γεννήθηκαν εκεί, γι’ αυτό και συγκινήθηκα ιδιαίτερα όταν νωρίτερα μέσα στον χρόνο επισκέφθηκα τη χώρα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ανεξαρτησία της.

Τώρα, πέντε μήνες αργότερα, είναι σπαρακτικό να βλέπω καταστροφικές φωτιές να πλήττουν την Ελλάδα, την Τουρκία, τώρα την Ιταλία, την ώρα που η Ευρώπη σημειώνει ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών. Είναι εφιαλτικό να βλέπω τον άλλοτε γαλάζιο ουρανό πάνω από την Πελοπόννησο, την Αττική και το νησί της Εύβοιας να γίνεται πορτοκαλί, καθώς χιλιόμετρα εκτάσεων δάσους και αγροτικής γης κατακάηκαν από τις πυρκαγιές, προκαλώντας τραγικές απώλεια ζωών, τραυματισμούς και την εκτεταμένη καταστροφή σπιτιών και βιοπορισμού τόσων πολλών ανθρώπων. Άκουσα αναφορές από Βρετανούς πυροσβέστες που έσπευσαν εκεί για βοήθεια, οι οποίοι λένε ότι δεν έχουν δει ποτέ τέτοιες φωτιές. Μπορώ μόνο να φανταστώ ότι οι συνάδελφοί τους που μάχονται να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια θα έλεγαν το ίδιο.

Ένιωθα από καιρό ότι η πρόκληση είναι πολύ μεγάλη για οποιαδήποτε χώρα να αντιμετωπίσει την περιβαλλοντική κρίση μόνη της. Οι Βρετανοί πυροσβέστες κάνουν ό, τι μπορούν για να βοηθήσουν στην Ελλάδα, αλλά όλοι πρέπει να αγωνιστούμε στην πρώτη γραμμή για να καταπολεμήσουμε την κλιματική αλλαγή στο σύνολό της».

Διαβάστε επίσης