Αρχική Διεθνη Νεα Ρωσία: Σε καραντίνα ο πρόεδρος Πούτιν – Αρνητικός στο πρώτο τεστ

Ρωσία: Σε καραντίνα ο πρόεδρος Πούτιν – Αρνητικός στο πρώτο τεστ

Από antwnio

Με μια λιτή του ανακοίνωση το Κρεμλίνο ενημέρωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν λόγω των εντοπισμένων κρουσμάτων κορονοϊού στο περιβάλλον του, πρέπει να τηρήσει το καθεστώς της «αυτοαπομόνωσης».

Ακολούθησε η πρώτη ενημέρωση ύστερα από την ανακοίνωση πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν μπήκε σε καραντίνα ύστερα από την επαφή του με επιβεβαιωμένα κρούσματα, από τον Γραμματέα Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ:

Σε ερώτηση για το αν ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι καλά στην υγεία του, ο στενός του συνεργάτης, απάντησε: “Φυσικά, ναι. Ο πρόεδρος είναι απολύτως υγιής, συμπληρώνοντας πως υποβλήθηκε σε τεστ το οποίο βγήκε ήταν αρνητικό. Απαντώντας στην ερώτηση γιατί ο Ρώσος πρόεδρος μπήκε σε καραντίνα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ αποκάλυψε πως αυτό έγινε επειδή πολλά άτομα από το περιβάλλον του νοσούν .

Κανονικά σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα ασκήσει τα καθήκοντα του.

Νωρίτερα o Ρώσος ηγέτης, ενώ επικοινωνούσε με Παραολυμπιονίκες, είπε ότι πολλοί στον κύκλο του είναι άρρωστοι με κορονοϊό. Σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τι συμβαίνει πραγματικά, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα σύντομα.

Αργότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι ο πρόεδρος μιλούσε μεταφορικά.

Ο 69 ετών Ρώσος ηγέτης που στις 7 Οκτωβρίου θα γίνει 70 ετών εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο Sputnik V την άνοιξη. Ο αρχηγός του κράτους έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι τίτλοι αντισωμάτων του «διατηρούνται καλά» μετά τον εμβολιασμό. Η είδηση για την καραντίνα στην οποία μπήκε ο Ρώσος πρόεδρος έγινε γνωστή πέντε μόλις μέρες πριν τις Κοινοβουλευτικές Εκλογές.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, δεν θα ταξιδέψει, κατά συνέπεια, αυτήν την εβδομάδα στο Τατζικιστάν για να συμμετάσχει σε συναντήσεις για θέματα ασφαλείας, αλλά θα λάβει μέρος μέσω τηλεδιάσκεψης, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία.

πηγή το ertnews.gr

Διαβάστε επίσης