Αρχική Κοινωνια Κωνσταντοπούλου: Η «Πλεύση Ελευθερίας» θα συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές

Κωνσταντοπούλου: Η «Πλεύση Ελευθερίας» θα συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές

Από antwnio

«Η Πλεύση Ελευθερίας, όποτε και άν γίνουν εκλογές, θα συμμετάσχει και θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών» τόνισε η επικεφαλής της, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη τύπου, στην 85η ΔΕΘ.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συμπορευτούμε με δυνάμεις που έχουν προδώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, ή έχουν ζημιώσει τη χώρα, ή έχουν κοροϊδέψει» πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ για ένα πράγμα μας πείθει, ότι όλα τα έκανε για την καρέκλα, τα έκανε για την εξουσία. Το ΚΙΝΑΛ έχει κριθεί από τους πολίτες, ενώ για τον κ. Βαρουφάκη αλλάζει τις θέσεις σαν τα πουκάμισα» υποστήριξε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Η η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας επέρριψε ευθύνες και στον πρωθυπουργό και στον κ. Χρυσοχοΐδη για τους χειρισμούς τους στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές και ζήτησε «κρατική μέριμνα» για την αποζημίωση «στο 100%» των πληγέντων.

Ζωή Κωνσταντοπούλου

Κωνσταντοπούλου: Δε ξεχνάμε, ούτε θα αφήσουμε να ξεχαστεί η καταστροφή

«Δε ξεχνάμε, ούτε θα αφήσουμε να ξεχαστεί η καταστροφή και οι ευθύνες, ούτε θα αφήσουμε το καμένο δάσος να μην αναδασωθεί» είπε η κ. Κωνσταντοπούλου – προβάλλοντας βίντεο από την επίσκεψή της στην Εύβοια την περίοδο των πυρκαγιών.

Και συνέχισε: «Το συγνώμη δε σβήνει τις ευθύνες, ούτε τις φωτιές. Και θα πρέπει να υπάρξει ανάληψη ευθύνης, λογοδοσία, απονομή της δικαιοσύνης, η οποία δυστυχώς ακόμη εκκρεμεί». Σημείωσε, ότι εάν είχε υπάρξει μέχρι σήμερα λογοδοσία για το Μάτι, ίσως να είχαν αποφευχθεί οι πρόσφατες καταστροφές.

Για την οικονομία, ανέφερε ότι ο δανεισμός της χώρας, έστω και με φθηνότερα δάνεια, δεν οδηγεί σε ανάπτυξη με κοινωνικής συνοχή και ευμάρεια και ότι, ενώ «το χρέος έχει εκτιναχθεί πάνω από 200% σε ιστορικά υψηλότατα» δεν υπάρχει καμία σκέψη για κάποια «πολιτική αμφισβήτησης και απομείωσης του».

Τέλος, αναφέρθηκε στις γερμανικές αποζημιώσεις και στην απώλεια του Μ. Θεοδωράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «υπόδειγμα διεκδίκησης και αντίστασης».

πηγή enikos.gr

Διαβάστε επίσης