Αρχική Κοινωνια Κυβέρνηση για Αμερικής Ελπιδοφόρο: «Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του – Εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυβέρνηση για Αμερικής Ελπιδοφόρο: «Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του – Εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Από antwnio

 

Την ενόχληση της κυβέρνησης για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στη Τουρκική φιέστα του Σουλτάνου Ερντογάν στο «σπίτι της Τουρκίας» εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την διάρκεια των ερωτήσεων που δέχτηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής», είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση εκφράζει ξεκάθαρα τη δυσαρέσκειά της. Παράλληλα, υπενθύμισε αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά ότι η προκλητικότητα των γειτόνων βρίσκεται στη ατζέντα του πρωθυπουργού στην Αμερική και «η εξωτερική μας πολιτική τίποτα δεν αφήνει αναπάντητο».

Σε ό,τι αφορά στις πληροφορίες ότι Τουρκικά πλοία έφτασαν σε απόσταση 2,5 μιλίων από τις ακτές της βορειοανατολικής Κρήτης, στο Κάβο Σίδερο, κοντά στη Ναυτική μας βάση στο Κυριαμάδι παρενοχλώντας το γαλλικό ερευνητικό υπό σημαία Μάλτας που έχει ναυλώσει η χώρα μας για έρευνες για τον αγωγό East Med είπε πως δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Παρασκευή το «Ground Zero», το σημείο όπου πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, και στη συνέχεια θα ξεναγηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, που πρόσφατα άνοιξε εκ νέου τις πύλες του.

Οι εξηγήσεις του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου μετά τον σάλο

Στον απόηχο των αντιδράσεων, κύκλοι της Αρχιεπισκοπής επισήμαιναν πως ο κ. Ελπιδοφόρος συνομιλεί και θα συνομιλεί με αξιωματούχους της Τουρκίας, όπως και κάθε άλλης χώρας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, της παγκόσμιας και περιφερειακής ειρήνης και του διαθρησκευτικού διαλόγου.

Όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά, θα εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία που του δίδεται για να υποστηρίζει με σθένος στους συνομιλητές του από όλο τον κόσμο -και ειδικά της Τουρκίας- τον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, τα δικαιώματα της Ελληνορθόδοξης μειονότητας και τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, με βάση τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, που απαιτούν την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συμμετοχή του στην εκδήλωση εγκαινίων του κτιρίου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Τουρκίας στον ΟΗΕ, στην οποία συμμετείχε επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Διαβάστε επίσης