Αρχική Αθλητισμος Απίστευτη απόφαση στο NBA: “Οι ανεμβολίαστοι δε θα πληρώνονται”

Απίστευτη απόφαση στο NBA: “Οι ανεμβολίαστοι δε θα πληρώνονται”

Από antwnio

Το NBA γίνεται ο πρώτος Οργανισμός που επιβάλλει ποινές στους αθλητές που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Σε ποιες Πολιτείες υπάρχει μεγάλο θέμα.

Ο εκπρόσωπος του NBA, Μάικ Μπας ήταν ξεκάθαρος σε πρόσφατη δήλωσή του: «Οποιοσδήποτε παίκτης επιλέξει να μην συμμορφωθεί με τις τοπικές εντολές εμβολιασμού δεν θα πληρωθεί για παιχνίδια που χάνει»!

Αυτό σημαίνει ότι ο Οργανισμός προχωρά σε πολύ σκληρές αποφάσεις. Αγγίζοντας έτσι τις… τσέπες των παικτών. Μάλιστα όπως υπογράμμισε ο Σαμς Χαράνια, σε Πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι παίκτες των Γουόριορς, των Νικς και των Νετς θα πρέπει να εμβολιαστούν, όπως και οι αντίπαλοί τους όταν επισκέπτονται τις Πολιτείες για να τους αντιμετωπίσουν!

Αυτό έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο άσος των Μπρούκλιν Νετς, Καϊρί Ίρβινγκ είναι από εκείνους που αρνούνται να εμβολιαστούν. Γι’ αυτό άλλωστε δεν ήταν παρών στην Media Day των Νετς την Δευτέρα 27/9.

Παράλληλα, στο Σαν Φρανσίσκο, οι τοπικές Αρχές αφαίρεσαν τις θρησκευτικές και ιατρικές εξαιρέσεις από την πολιτική του εμβολιασμού, την Παρασκευή (24/9). Αυτό φυσικά «βοήθησε» το NBA ώστε να απορρίψει το αίτημα του παίκτη των Γουόριορς, Άντριου Γουίγκινς, να μην εμβολιαστεί λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.

«Βρίσκομαι με την πλάτη στον τοίχο αλλά δεν πρόκειται να σταματήσω να παλεύω για όσα πιστεύω» δήλωσε ο Γουίγκινς.

Με βάση την τελευταία απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο Γουίγκινς θα χάνει περισσότερα από 350 χιλιάδες δολάρια το παιχνίδι. Και ουσιαστικά θα χάσει το μισό από τα 31,6εκ. δολάρια, συμβόλαιό του.

«Είναι δικό μου πρόβλημα, όχι δικό σας» απάντησε ο Γουίγκινς.

Πηγή: sportime.gr

Διαβάστε επίσης