Αρχική Εκκλησία Σέρρες: Αστυνομικός έκανε έλεγχο σε κολυμβητή πριν πέσει για τον Σταυρό – “Αντίχριστε, αντίχριστοι”ΒΙΝΤΕΟ

Σέρρες: Αστυνομικός έκανε έλεγχο σε κολυμβητή πριν πέσει για τον Σταυρό – “Αντίχριστε, αντίχριστοι”ΒΙΝΤΕΟ

Από antwnio

Ένταση προκλήθηκε ανήμερα των Θεοφανίων στις Σέρρες, όταν ένας αστυνομικός έλεγξε έναν κολυμβητή ο οποίος θα έπεφτε να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό, στο λιμανάκι του Λιθοτόπου στην Κερκίνη του δήμου Ηράκλειας.

Αντικρίζοντας αυτές τις εικόνες, ορισμένοι από τους πιστούς, που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, άρχισαν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται έντονα. Τελικά, ο αστυνομικός επέτρεψε στον κολυμβητή να πέσει στο νερό και τότε οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Όπως αναφέρει το epiloges.tv, ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος τόνισε απευθυνόμενος στους πιστούς ότι οι αστυνομικοί κάνουν τη δουλειά τους. Τότε, κάποιος ακούστηκε να φωνάζει: “Αντίχριστε, αντίχριστοι”.

Λίγο αργότερα ο Μητροπολίτης προέτρεψε τους πιστούς να κάνουν το εμβόλιο και υπενθύμισε ότι η φετινή χρονιά είναι καλύτερη από την περσινή, που τα Θεοφάνια εορτάστηκαν χωρίς κόσμο. “Να λέμε και ένα ευχαριστώ και στην κυβέρνηση και σε όλους για αυτά τα οποία μας επιτρέπουν να κάνουμε”, πρόσθεσε.

Ο εορτασμός των Θεοφανίων πραγματοποιήθηκε στο λιμανάκι του Λιθοτόπου Σερρών, με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η ρίψη του σταυρού έγινε με τη συμμετοχή τριών κολυμβητών και νικητή τον Βασίλη Γρεασίδη από το Σιδηρόκαστρο Σερρών.

Ο αγιασμός των υδάτων τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο και παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ηράκλειας και σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του Δήμου.

Διαβάστε επίσης