Αρχική Εκκλησία Μητροπολίτης Κοζάνης: “Σέβομαι τη γυναίκα αλλά έχω μάθει να μη χαϊδεύω”

Μητροπολίτης Κοζάνης: “Σέβομαι τη γυναίκα αλλά έχω μάθει να μη χαϊδεύω”

Από antwnio

Σε ένα νέο σεξιστικό, κατά των γυναικών, σχόλιο προχώρησε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας στον ναό του Αγίου Νικολάου μετά τον αγιασμό των υδάτων στο πλαίσιο του εορτασμού των Θεοφανίων στην πόλη.

Ο μητροπολίτης εκνευρισμένος ίσως, από κάποια φασαρία που ακουγόταν, ανέφερε επί λέξει: «Εσείς οι γυναίκες δε μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας;».

Και συνέχισε απευθυνόμενος στους άντρες πιστούς: «Πώς τις αντέχετε;».

«Μετά αναρωτιέστε ‘τι είπε ο δεσπότης;’», συμπλήρωσε.

«Δεν κάνω διάκριση σε κανέναν»
Την απάντησή του μέσω του MEGA και της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι!» έδωσε ο ίδιος ο μητροπολίτης.

«Σέβομαι τη γυναίκα διότι είχα μάνα, 3 νύφες και 3 αδερφές. Και πάνω απ’ όλα, η μεγάλη μάνα μας, η Παναγία. Αλλά δεν μπορεί ένας αρχιερεύς να αφήνει ανεξέλεγκτο τον θόρυβο εκ μέρους των γυναικών την ώρα του μεγάλου Αγιασμού. Εκείνες φώναζαν, δεν κάνω διάκριση σε κανέναν. Αλλά τι δηλαδή; Θα χαϊδεύουμε την αμαρτία;», είπε ο μητροπολίτης και συμπλήρωσε:

«Δεν έμαθα να χαϊδεύω στη ζωή μου. Δεν πρέπει να πω δυο κουβέντες στον λαό;».

Ο μητροπολίτης αναφέρθηκε σε «μένος» εναντίον του.

«Είναι κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι με έχουν μανία εδώ από τον καιρό που με έστειλε η εκκλησία. Τι να κάνουμε; Δεν είναι η πρώτη φορά. Και την άλλη φορά πριν 4 μήνες, δε με έβγαλαν πάλι στα σάιτ; Διότι σχολίασα τη γυναικοκτονία. Δηλαδή η γυναίκα δεν είναι άνθρωπος; Ανθρωποκτονία έχουμε. Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο», κατέληξε.

πηγή thestival.gr

Διαβάστε επίσης