Αρχική Πολιτική Γ. Οικονόμου: Θα ανακοινωθούν σύντομα νέες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Γ. Οικονόμου: Θα ανακοινωθούν σύντομα νέες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Από antwnio

«Η επίθεση από τραμπούκους μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους, είτε είναι από κουκουλουφόρους είτε είναι από ακροαεριστερούς ακτιβιστές είτε είναι από Χρυσαυγίτες φασίστες είτε είναι από μπράβους, είναι καταδικαστέα. Είναι αυτή μία πρακτική, με την οποία η κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτό μέτωπο, σε διαρκή ρήξη, όχι μόνο στα λόγια, με τους νόμους που ψηφίσαμε, με τις διαδικασίες που εφαρμόσαμε, με τους ανθρώπους που οδηγήσαμε στη Δικαιοσύνη για τις συμπεριφορές τις απαράδεκτες εναντίον πανεπιστημιακών στο παρελθόν, με τις καταλήψεις που εκκενώσαμε στην πανεπιστημιακή κοινότητα», ανέφερε, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Ι. Οικονόμου: Η λογική «με το έτσι θέλω», της βίας και της ανομίας δεν χωράει πλέον στα ελληνικά πανεπιστήμια

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει, όπως το κάναμε στο παρελθόν έτσι θα συνεχίσουμε χωρίς εκπτώσεις, να μπαίνει σε κίνδυνο και σε αμφισβήτηση η ακαδημαϊκή ελευθερία και η ακαδημαϊκή τάξη». Σε αυτό το σημείο τόνισε ότι είναι θλιβερή, ταυτόχρονα, η εικόνα που αναδύεται σε σχέση με όσα άλλα έρχονται στο φως και είναι θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική δικαιοσύνη γρήγορα και χωρίς εκπτώσεις, να μην αφεθεί καμία σκιά. «Η ελληνική Δικαιοσύνη, που είναι ο φυσικός χώρος διαλεύκανσης τέτοιου είδους ζητημάτων σε μία συντεταγμένη Πολιτεία, πρέπει να κάνει τη δουλειά της», επεσήμανε.

Σχετικά με το εάν είναι στη σκέψη της κυβέρνησης η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι σύντομα θα ανακοινώσει τις παρεμβάσεις της. Υπογράμμισε ότι υπάρχει μία διαρκής κινητικότητα από την πλευρά της κυβέρνησης διότι από τις αρχές του φθινοπώρου είμαστε αντιμέτωποι με πληροφορίες και ενδείξεις μεγάλων ανατιμήσεων, που με αφορμή την ενέργεια αλλά και τη διαφορά μεταξύ προσφοράς και ζήτησης εξαιτίας των παράπλευρων συνεπειών της πανδημίας έχει παρατηρηθεί αύξηση τιμών διεθνώς, σε όλον τον κόσμο. «Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση, σε όλα τα επίπεδα, έκανε παρεμβάσεις. Και σε ό,τι αφορά τη στήριξη για να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα οι τιμές στην ενέργεια (400 εκατ. μόνο τον Γενάρη για στήριξη στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και σε νοικοκυριά αλλά και σε επιχειρήσεις), παρακολουθούμε το φαινόμενο όσον αφορά τις αυξήσεις και ανατιμήσεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την αγορά και εξετάζουμε μία σειρά παρεμβάσεων», ανέφερε.

Ακόμη, ο κ. Οικονόμου είπε πως η πρόθεση της κυβέρνησης όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν να σταθεί στο πλευρό της κοινωνίας και να παράσχει ουσιαστική στήριξη και στα πολύ δύσκολα με τα lock down, στηρίζοντας την οικονομία αλλά και τα εισοδήματα, την ελληνική κοινωνία, και στην ίδια γραμμή θα συνεχίσει. Εξήγησε ότι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών έγινε με διάφορους τρόπους, αύξηση του κατώτατου μισθού, φοροελαφρύνσεις, μείωση ασφαλιστικών εισφορών και θα συνεχίσει να γίνεται και τη νέα χρονιά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κινήσεις πρέπει να είναι μελετημένες και προσεκτικές γιατί η οικονομική πολιτική στήριξης, την οποία έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν πρέπει να θέτει σε κίνδυνο τη στέρεα βάση ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, που βασίζεται σε έσοδα, που βασίζεται σε πόρους, σε μία σειρά από πράγματα.

Αναφορικά με το τι ισχύει για τις άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς που τα παιδιά τους νοσούν από κορονοϊό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι είναι ένα υπαρκτό ζήτημα που θα αντιμετωπιστεί έγκαιρα και πλήρως, ώστε να μη μείνει κανένας εργαζόμενος απροστάτευτος ή να μην υπάρχουν ασάφειες που θα δημιουργούν προβλήματα. Τόνισε, μάλιστα, ότι η ελληνική κυβέρνηση πήρε πρωτοβουλίες και αντιμετώπισε μία σειρά από προβλήματα πολύ νωρίτερα σε σχέση με άλλες κυβερνήσεις.

Επίσης, ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι η μεγάλη διασπορά της Όμοκρον υποχρεώνει αρκετούς εργαζόμενους να παραμένουν στο σπίτι. «Αυτή η μαζικότητα είναι κάτι πρωτόγνωρο» είπε και διαβεβαίωσε πως «θα αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα έτσι ώστε να μην επιβαρύνονται οι άνθρωποι, ο εργοδότης να καλύπτει την αποζημίωση που πρέπει να καλυφθεί και ο ΕΦΚΑ να συμμετέχει γιατί δεν μιλάμε για μικρά ποσά. Έχουμε τα εργαλεία και θα το αντιμετωπίσουμε».

Συνολικά, έδωσε το στίγμα ότι η κυβέρνηση είναι με την κοινωνία και «είμαστε στο πλευρό της για όλες της τις ανησυχίες είτε αυτές αφορούν τη διαχείριση της πανδημίας είτε τη διαχείριση της ακρίβειας».

Κλείνοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου θα επιβάλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ τον μήνα στους 60 και άνω που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε επίσης