Αρχική Πολιτική ΑΠΟ “ΔΗΜΑΡΧΟΣ – ΚΛΗΤΗΡΑΣ” Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ…

ΑΠΟ “ΔΗΜΑΡΧΟΣ – ΚΛΗΤΗΡΑΣ” Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ, ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΝΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ…

Από antwnio

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Φαβορί θεωρούσαν τα Συστημικά Μέσα τον Ανδρέα Λοβέρδο για την Προεδρία του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ! Ο οποίος στηρίχτηκε απριόρι από τη ΝΔ και τα φιλοκυβερνητικά Μέσα! Ο οποίος δεν μπόρεσε να περάσει στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος και σε αυτόν (το δεύτερο γύρο), Πρωθυπουργός, κυβέρνηση και φιλοκυβερνητικά Μέσα στήριξαν τον Νίκο Ανδρουλάκη! Για να είναι ο καλός εταίρος της συγκυβέρνησης που θα προκύψει από τις εθνικές εκλογές που οσονούπω φτάνουν!

Και ο Ανδρέας Λοβέρδος τι θα απογίνει;

Μας το αποκάλυψε την Κυριακή η “Καθημερινή” σε μακροσκελές άρθρο της! Δανείζομαι το αρχικό της απόσπασμα:

«Ένα ενδιαφέρον σενάριο συζητείται το τελευταίο διάστημα στο πολιτικό παρασκήνιοΤο σενάριο λέει πως το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κατεβάσει υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής τον Ανδρέα Λοβέρδο με στόχο να ξαναγίνει πράσινη η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, που αποτελεί πάντα και ένα βαρόμετρο για το πολιτικό σκηνικόΥπενθυμίζεται πως οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2023, συνεπώς οι εθνικές θα έχουν προηγηθείΕάν σε αυτές το ΚΙΝΑΛ έχει καταφέρει να αναρριχηθεί ψηλάόπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που έγιναν μετά την αλλαγή ηγεσίαςτότε μπορεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης να μπει στη μάχη με επιπλέον αέρα και να κερδίσει την τεράστια περιφέρειαΣε κάθε περίπτωσηοι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν ένα σημαντικό σκαλοπάτι για το ΚΙΝΑΛ στην προσπάθεια της ολικής επαναφοράς στο πολιτικό σκηνικόκαθώς η τοπική αυτοδιοίκηση παραδοσιακά αποτελούσε τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ.

Το σχετικό σενάριο για πιθανή υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου στην Περιφέρεια Αττικής έχει φτάσει όπως φαίνεται στο γραφείο του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και δεν πρέπει να ήχησε καθόλου καλάκαθώς αναμφίβολα τα “κυβικά” του Λοβέρδου δεν είναι μικρά και ο πρώην υπουργός όπως φάνηκε και στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, που βγήκε πρώτος στην Αττικήέχει ερείσματα στο Λεκανοπέδιο…»!

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν φίλες και φίλοι, πως στήνονται τα κυβερνητικά σχέδια; Αντιλαμβάνεστε πως έπρεπε η ΝΔ να βρει ρόλο στον Λοβέρδο για να μην σκούζει; Αντιλαμβάνεστε ότι η ΝΔ θα στηρίξει την υποψηφιότητα Ανδρέα Λοβέρδου, προκειμένου να απαλλαγεί κι από το πολιτικό της βαρίδι, που ακούει στο όνομα Γιώργος Πατούλης;

Λέτε να τα γνώριζε όλα αυτά ο Γιάννης Σγουρός και γι΄ αυτό δήλωνε προ ολίγων ημερών, στο Κανάλι Ένα και στην εκπομπή “Μένουμε Πειραιά”, πως ο συνδυασμός που ίδρυσε και στον οποίον είναι σήμερα επικεφαλής, θα πάρει μέρος στις επόμενες περιφερειακές εκλογές και θα  διεκδικήσει τη νίκη, ασχέτως αν θα βρίσκεται ο ίδιος στην ηγεσία του ή όχι;

Άλλωστε ο Γιάννης Σγουρός, είναι ο μόνος που δεν είναι του χεριού τους! Και για να μην ξεχνιόμαστε, η μαραθώνια δίκη της Μάνδρας, όπου έχασαν την ζωή τους 25 συμπολίτες μας (ναι αυτοί ήταν συμπολίτες μας κ. Μητσοτάκη) από τις φονικές πλημμύρες το 2017, φτάνει στην τελική ευθεία, με την απολογία της τότε Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου!

Έχουν σχέση όλα αυτά μεταξύ τους; Έχουν και παρέχουν!!

Διαβάστε επίσης