Αρχική Διεθνη Νεα Πυρά Ερντογάν κατά της ΕΕ: Δεν έχουμε λάβει σημαντική υποστήριξη στο μεταναστευτικό

Πυρά Ερντογάν κατά της ΕΕ: Δεν έχουμε λάβει σημαντική υποστήριξη στο μεταναστευτικό

Από antwnio

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στρέφοντας τα πυρά του κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί, όπως είπε, δεν έδωσε σημαντική υποστήριξη στην Τουρκία για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Σε σημερινές δηλώσεις του σε πρεσβευτές ευρωπαϊκών χωρών, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε επιπλέον ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν ανταπέδωσε τις προσπάθειες της Τουρκίας για τη βελτίωση των σχέσεών τους.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στην Αγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία επιθυμεί την τοποθέτηση των σχέσεων με το ευρωπαϊκό μπλοκ σε «πιο στέρεες βάσεις», αλλά οι σχέσεις αυτές έχουν υποστεί τις συνέπειες «τακτικών καθυστέρησης». «Θέλω να δηλώσω με λύπη ότι δεν έχουμε λάβει την απάντηση που θέλαμε από την πλευρά της ΕΕ για τα βήματα αυτά», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υποστήριξε σε αυτό το σημείο, ότι «η Τουρκία δεν έχει λάβει σημαντική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ενωση στην μάχη της με την μετανάστευση» και πρόσθεσε ότι δεν θα είναι δυνατόν να υπάρξει «εμβάθυνση της συνεργασίας» ως προς το ζήτημα αυτό, όσο οι όροι της συμφωνίας του 2016 δεν ανανεώνονται.

«Η κρίση στη Λευκορωσία έδειξε για μία ακόμη φορά ότι η Ένωση στερείται βιώσιμης πολιτικής για την αντιμετώπιση της μετανάστευσης», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στη σύγκρουση ανάμεσα στο Μινσκ και την ΕΕ για το πλήθος των μεταναστών που είναι εγκλωβισμένοι στα σύνορά τους.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η πολιτική αναταραχή στη Βοσνία, εξαιτίας των αποσχιστικών κινήσεων του σερβοβόσνιου ηγέτη Μίλοραντ Ντόντικ, οξύνθηκε από τις ανεπάρκειες της προοπτικής ένταξης και πρόσθεσε ότι η περιοχή «δίνει σημάδια επιστροφής στο αρνητικό περιβάλλον της δεκαετίας του 1990».

Διαβάστε επίσης