Αρχική Πολιτική ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ;

ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ;

Από antwnio

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

 

Πολιτικό σάλο έχει προκαλέσει στην Χαριλάου Τρικούπη η επιστολή που απέστειλε ο Γιάννης Σγουρός, επικεφαλής της περιφερειακής Παράταξης “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” στον νέο Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη!

Όπως μαθαίνω πολλοί στο Κίνημα της Αλλαγής, ήδη προμηθευθήκαν leχotanil, για να καταπολεμήσουν το άγχος που τους δημιούργησε αυτή η επιστολή! Και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού σε αυτήν αποκαλύπτεται πως εκλεγμένος σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού αποστάτησε και προσχώρησε μετά τις εκλογές στον περιφερειακό συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη, που εκλέχτηκε Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά!

Έτσι απαιτείται δημόσια τοποθέτηση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη! Ο συνεργάτης του Γιώργου Πατούλη Γιάννης Σμέρος στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και μέλος της Κ.Π.Ε του Κινήματος Αλλαγής, είναι και συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη;

Γιατί αν ισχύει αυτό, ε τότε ενισχύονται τα σενάρια που λένε για μελλοντική μετεκλογική συνεργασία της ΝΔ με το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ!

Διαβάστε παρακάτω τα επίμαχα σημεία της επιστολής, που υπογράφουν όλοι οι σύμβουλοι της περιφερειακής Παράταξης του Γιάννη Σγουρού:

Από την πρώτη στιγμή επιλέξαμε να πούμε ΟΧΙ σε κάθε συναλλαγή και σε κάθε συνεργασία άνευ αρχών, αρνούμενοι να μοιραστούμε καρέκλες εξουσίας, πιστοί στη δέσμευσή μας για μια δημιουργική και μαχητική παρουσία, προς όφελος των πολιτών της Αττικής και μόνον.

Την απόφασή μας αυτή, η οποία προήλθε μέσα από απόλυτα διαφανείς, επίμονες και συνεχείς δημοκρατικές συζητήσεις και διαδικασίες της Παράταξής μας, επέλεξαν να τορπιλίσουν με τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις τους, δύο εκλεγμένα στελέχη της Παράταξης και στελέχη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, τα οποία ακολούθησαν τον ιδιοτελή δρόμο της… δήθεν Ανεξαρτητοποίησης και ταυτόχρονα την άμεση συνεργασία με την Παράταξη Πατούλη, από τις πρώτες μόλις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

  • Ο Βασίλης Γιαννακόπουλος, πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στο Βόρειο Τομέα με την Παράταξή μας, ορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών από τον κ. Πατούλη. Μάλιστα παρευρίσκεται συχνά σε συγκεντρώσεις της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και σε συνεστιάσεις!                                                                                                             
  • Ο Γιάννης Σμέρος, μέλος της Κ.Π.Ε του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Ανατολική Αττική με την Παράταξή μας –και κατά δήλωσή του, συνεργάτης σας– με πρόταση Πατούλη, ορίστηκε Μέλος του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ και μέλος της 7μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, αλλά και Πρόεδρος της Επιτροπής Καταλληλότητας – Παραλαβής – Παράδοσης Μισθωμένων Κτιρίων – Αγοράς Ακινήτων της Περιφέρειας Αττικής!                                                                   
  • Σε αντάλλαγμα και οι δύο ανεξάρτητοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ψηφίζουν με συνέπεια υπέρ της Παράταξης του κ. Πατούλη και μάλιστα σε σημαντικά θέματα, όπως στην παράνομη χρηματοδότηση του Attica tv, στις εκλογές για την ΕΝΠΕ, στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Αττικής κλπ., εξασφαλίζοντας έτσι την πλειοψηφία στην Παράταξη του κ. Πατούλη.

Αγαπητέ  Πρόεδρε,

Η στάση, η συμπεριφορά και οι πράξεις των ανωτέρω μελών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, είναι απολύτως ιδιοτελείς, απαξιωτικές και πέρα από κάθε ιδεολογικό, αξιακό και ηθικό πλαίσιο, ευθέως προσβλητικές στους πολίτες που μας στήριξαν. Είναι δε, αυταπόδειχτα υπονομευτικές τ η ς κοινής μας πολιτικής πορείας και προσπάθειας αναγέννησης του Κινήματός μας σε όλα τα επίπεδα.

Θεωρούμε ότι αυτή η θλιβερή εξέλιξη στην Περιφέρεια Αττικής πρέπει να σας απασχολήσει, διότι είμαστε βέβαιοι ότι μοιραζόμαστε κοινές αρχές και αξίες και δεν είναι δυνατό να δεχόμαστε στο χώρο μας πρόσωπα που θέτουν το προσωπικό τους συμφέρον και το ΕΓΩ τους πάνω από την Παράταξη και το Κίνημα, παραβιάζοντας κάθε έννοια ηθικής.

Σε κάθε περίπτωση, τα μαχόμενα ανιδιοτελώς στελέχη της Παράταξής μας – της μεγαλύτερης αυτοδιοικητικής παράταξης της χώρας – δεν μπορούν να συνυπάρχουν πολιτικά με στελέχη όπως ο Βασίλης Γιαννακόπουλος και ο Γιάννης Σμέρος, που «έναντι πινακίου φακής» εγκαταστάθηκαν στην «αυλή Πατούλη».

Βέβαιοι ότι ως νέος Πρόεδρος της Παράταξης, είστε η εγγύηση για μια νέα αναγεννητική πορεία ήθους και αξιών, αναμένουμε τις άμεσες δικές σας ενέργειες.

 

ΠΗΓΉ …egerssi.gr

Διαβάστε επίσης