Αρχική Αθλητισμος ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν διπλασιάζει στο 1 δισ. τον αριθμό των τεστ που διανέμονται δωρεάν

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν διπλασιάζει στο 1 δισ. τον αριθμό των τεστ που διανέμονται δωρεάν

Από antwnio

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διπλασιάσει, στο 1 δισεκατομμύριο, τον αριθμό των τεστ που θα διανεμηθούν δωρεάν στους Αμερικανούς, οι οποίοι θα μπορούν να υποβάλουν το σχετικό αίτημα από την επόμενη εβδομάδα.

“Σήμερα, δίνω οδηγίες στις ομάδες μου να παράσχουν επιπλέον 500 εκατομμύρια τεστ για να ανταποκριθούμε στη ζήτηση στο μέλλον”, δήλωσε σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Αμερικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια μιας παρέμβασης στο θέμα της Covid-19 στον Λευκό Οίκο.

Ο Τζο Μπάιντεν είχε ήδη ανακοινώσει, στα τέλη Δεκεμβρίου, τη μαζική αγορά τεστ από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση: 500 εκατομμύρια κιτ διαγνωστικού ελέγχου, που θα διανέμονταν δωρεάν σε όσους θα υπέβαλαν σχετικό αίτημα.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ανέφερε, επίσης, ότι ο ιστότοπος που θα επιτρέψει στους Αμερικανούς να παραγγείλουν δωρεάν αυτά τα τεστ, τα οποία θα κάνουν κατ’ οίκον, θα λειτουργήσει από την “επόμενη εβδομάδα”.

Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε πως η κυβέρνησή του εργάζεται με τα φαρμακεία για να διασφαλίσει τον εφοδιασμό με τα τεστ, ενώ υπογράμμισε ότι περισσότερα από 20.000 διαγνωστικά κέντρα, για δωρεάν έλεγχο, λειτουργούν την παρούσα στιγμή στην αμερικανική επικράτεια.

Για μία ακόμη φορά, ο Τζο Μπάιντεν κάλεσε τους συμπατριώτες του να φορούν μάσκα και να εμβολιαστούν.

Διαβάστε επίσης