Αρχική Κοινωνια ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΒΙΝΤΕΟ

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΒΙΝΤΕΟ

Από antwnio

Με μικροεπεισόδια και επτά προσαγωγές ολοκληρώθηκε η πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» και στη Φαρμακευτική σχολή.

Οι συγκεντρωμένοι ήταν γύρω στους χίλιους ενώ μεγάλη ήταν και η κινητοποίηση της αστυνομίας για την αποφυγή επεισοδίων με άνδρες των ΜΑΤ, αστυνομικούς σε μοτοσικλέτες και διμοιρίες να βρίσκονται σε όλους τους παρακείμενους δρόμους στη διαδρομή της πορείας. Η όλη επιχείρηση επιτηρούνταν από ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. ενώ υπήρχε στο χώρο και «αύρα» της αστυνομίας. Από το φόβο των επεισοδίων και των καταστροφών πολλά μαγαζιά στο κέντρο έμειναν κλειστά. Οι διαδηλωτές αρχικά συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο ΥΜΑΘ όπου φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομίας και των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ. Στη συνέχεια επέστρεψαν στην Καμάρα όπου ξέσπασαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών κι αστυνομικών ενώ έγινε ρίψη κροτίδων κρότου λάμψης.

Η περιοχή μετατράπηκε σε πεδίο μάχης όταν ομάδα ατόμων αποκόπηκε από την πορεία και ξεκίνησε να πετά πέτρες, μολότοφ και αλλά αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Ανδρες των ΜΑΤ κυνήγησαν τους διαδηλωτές πίσω από τη Ροτόντα. Από μολότοφ που πετάχτηκε κατά λάθος σε μπαλκόνι διαμερίσματος ξέσπασε φωτιά την οποία όμως έσβησαν οι περίοικοι με λάστιχα. Κατά τα επεισόδια έγιναν και περίπου 30 προσαγωγές εκ των οποίων οι δύο

έχουν ήδη μετατραπεί σε συλλήψεις.

Από τις μολότοφ που έπεσαν ξέσπασαν μικρές πυρκαγιές που όμως κατασβέστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής που υπήρχαν στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης