Αρχική Διεθνη Νεα Ζελένσκι: Νέες δηλώσεις πριν από τις διαπραγματεύσεις

Ζελένσκι: Νέες δηλώσεις πριν από τις διαπραγματεύσεις

Από antwnio

“Έχουμε περάσει τόσα πολλά αυτή την περίοδο” σημείωσε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία στο Γκόμελ. Έκανε έκκληση στην ΕΕ να γίνει άμεσα η ένταξη της χώρας του.

«Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενταχθεί άμεσα η Ουκρανία με νέα ειδική διαδικασία. Είμαστε ευγνώμονες στους συνεργάτες μας που είναι μαζί μας. Στόχος μας όμως είναι να είμαστε μαζί με όλους τους Ευρωπαίους και, το πιο σημαντικό, να είμαστε ίσοι» ανέφερε.

“Όταν ήμουν υποψήφιος Πρόεδρος, είπα ότι ο καθένας μας είναι Πρόεδρος. Γιατί όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τη χώρα μας. Για την όμορφη Ουκρανία μας. Και τώρα συνέβη… ότι ο καθένας μας είναι ένας πολεμιστής. Ένας πολεμιστής στη θέση του. Και είμαι σίγουρος ότι ο καθένας μας θα κερδίσει. Δόξα στην Ουκρανία!” τόνισε.

Ο Ζελένσκι προέτρεψε τους Ρώσους στρατιώτες να αφήσουν τα όπλα και να αποχωρήσουν. “Αφήστε τον εξοπλισμό σας. Φύγετε από εδώ. Μην πιστεύετε τους διοικητές σας. Μην πιστεύετε τους προπαγανδιστές σας. Απλώς σώστε τη ζωή σας” σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι περισσότεροι από 4.500 Ρώσοι στρατιώτες έχασαν ήδη τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Κρεμλίνου.

Διαπραγματεύσεις Ουκρανίας- Ρωσίας: Άμεση εκεχειρία και απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων αξιώνει το Κίεβο

Η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε το πρωί εκεί όπου θα διεξαχθούν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για να αξιώσει “άμεση” εκεχειρία και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων, ανακοίνωσε η ουκρανική Προεδρία.

«Η ουκρανική αντιπροσωπεία έφτασε στη ζώνη στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας για να μετάσχει στις διαπραγματεύσεις», αναφέρει η ουκρανική Προεδρία σε ανακοίνωσή της.

«Το σημαντικό θέμα είναι άμεση εκεχειρία και απόσυρση των στρατευμάτων από το ουκρανικό έδαφος», διευκρίνισε.

Διαβάστε επίσης