Αρχική Διεθνη Νεα Μαρία Ζαχάροβα : Η Δύση δεν ήθελε ποτέ το Κίεβο να εκπληρώσει τη συμφωνία του Μινσκ

Μαρία Ζαχάροβα : Η Δύση δεν ήθελε ποτέ το Κίεβο να εκπληρώσει τη συμφωνία του Μινσκ

Από antwnio

ΜΟΣΧΑ, 16 Μαρτίου. /TASS/. Η συμμόρφωση του Κιέβου με τις Συμφωνίες του Μινσκ ήταν μέρος του σχεδίου της Δύσης, δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στον ραδιοφωνικό σταθμό Sputnik.

“Η εφαρμογή των Συμφωνιών του Μινσκ και η επανένταξη του Ντονμπάς στην Ουκρανία δεν ήταν ποτέ μέρος του σχεδίου τους. Σχεδίασαν ένα λουτρό αίματος, τη σφαγή αμάχων και μια γενοκτονία”, επεσήμανε.

Επί επτά χρόνια, οι δυτικές χώρες αγνοούν τις εκκλήσεις της Ρωσίας να ασκήσουν πίεση στο Κίεβο για να το κάνει να εκπληρώσει τη συμφωνία του Μινσκ, σημείωσε η Ζαχάροβα. «Δεν έκαναν τίποτα, δεν έκαναν καμία κίνηση και δεν έδειξαν προθυμία να κάνουν οτιδήποτε, μόνο μουρμούρισαν στο μικρόφωνο ότι όλοι έπρεπε να κάνουν τη δουλειά τους και να εφαρμόσουν τις Συμφωνίες του Μινσκ, δείχνοντας κυρίως τη Ρωσία, αν και δεν ήταν μέρος των συμφωνιών». πρόσθεσε ο διπλωμάτης.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση βάσει αιτήματος των αρχηγών των δημοκρατιών του Ντονμπάς. Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι η Μόσχα δεν σχεδιάζει να καταλάβει εδάφη της Ουκρανίας και στόχος ήταν η αποστρατικοποίηση και αποναζοποίηση της χώρας. Σε απάντηση, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο και μια σειρά από άλλες χώρες ανακοίνωσαν κυρώσεις εναντίον Ρώσων ατόμων και οντοτήτων.

Διαβάστε επίσης