Αρχική Εκκλησία Το βίντεο της ντροπής: H χυδαία επίθεση του ιερέα κατά διεμφυλικής σε ναό στην Καλλιθέα

Το βίντεο της ντροπής: H χυδαία επίθεση του ιερέα κατά διεμφυλικής σε ναό στην Καλλιθέα

Από antwnio

Το φως της δημοσιότητας βλέπει το βίντεο με τη χυδαία επίθεση του ιερέα κατά διεμφυλικής σε ναό στην ΚαλλιθέαΟ ιερωμένος τη διώχνει από το συσσίτιο, αν και το δικαιούται, με άκρως προσβλητικές και ρατσιστικές εκφράσεις που προκαλούν αποστροφή. Αξιοσημείωτη είναι η συμπαράσταση άλλων ιερέων που έσπευσαν να τη βοηθήσουν και η ταυτόχρονη άρνηση μεταμέλειας από τον ιερέα.

Το αποκαλυπτικό βίντεο καταγράφει την άρνηση του ιερέα να παράσχει συσσίτιο σε ένα διεμφυλικό άτομο, τη στιγμή που αποδεδειγμένα έχει πραγματική ανάγκη. Κι ενώ θα έπρεπε να είναι δεδομένη η στήριξη από έναν ιερωμένο αυτό που ακολουθεί είναι προσβολές και ρατσιστικές επιθέσεις.

-Έχω πληροφορίες ότι τα κονομάς

– Πάω να πάρω το συσσίτιο μου

-Όχι δεν θα το πάρεις

-Θα το πάρω το δικαιούμαι

Το περιστατικό πού συνέβη σε ναό της Καλλιθέας πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά την μήνυση της 50χρονης. Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας προκάλεσε ένα νέο κύμα αντιδράσεων. Η διεμφυλική που βρήκε το θάρρος και κατήγγειλε το συμβάν δηλώνει ευγνώμων για την υποστήριξη που δέχεται: «θέλω να ενώσω την φωνή μου με την φωνή άλλων ανθρώπων που υφίστανται διακρίσεις. Παρά την επίθεση που υπέστην δεν χάνω την πίστη μου στον θεό»

Η δικηγόρος του θύματος Αγγελική Σουγλέ αναφέρει: «έχουμε δεχθεί τεράστια συμπαράσταση από τον κόσμο δεκάδες μηνύματα και από τον χώρο της εκκλησίας. Κληρικοί μας καλούν τηλεφωνικά και μας προσφέρουν την βοήθεια τους και υλικά και ψυχικά, από την πλευρά του ναού καμία κίνηση μεταμέλειας και συμπαράσταση».

Ακόμη και τώρα ο ιερέας δεν έχει δείξει μεταμέλεια για την ντροπιαστική συμπεριφορά ενώ η δικηγόρος του θύματος καταγγέλλει ότι δέχθηκε ακόμη και απειλές από ανώνυμα τηλεφωνήματα. Μάλιστα πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο συγκεκριμένος ιερέας φέρεται να ασκούσε πίεση τόσο στους παρευρισκόμενους όσο και στις μαγείρισσες ώστε να μην μπορέσει τελικά η διεμφυλική να συμμετάσχει στο συσσίτιο.

«Υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι οι οποίοι ανέμεναν να πάρουν το συσσίτιο τους που ήταν με το μέρος της εντολέως μου όμως δεν αντέδρασαν γιατί είναι ευάλωτα άτομα που φοβούνται μήπως εκδιωχθούν και μείνουν χωρίς φαγητό» είπε ακόμα η κ. Σουγλέ.

Το περιστατικό είχε προκαλέσει την άμεση αντίδραση και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών η οποία καταδίκασε το γεγονός και έδωσε εντολή για διενέργεια έρευνας από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

πηγή ertnews.gr

Διαβάστε επίσης