Αρχική Αθλητισμος Ο Παναθηναϊκός Κυπελλούχος Ελλάδας- Απογοήτευση στον ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός Κυπελλούχος Ελλάδας- Απογοήτευση στον ΠΑΟΚ

Από antwnio

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής του επεισοδιακού 80ου τελικού Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Οι πράσινοι κατάφεραν να κρατήσουν μέχρι το τέλος του αγώνα το 1-0 που έκανε ο Αϊτόρ με εκτέλεση πέναλτι στο 34′.

‘Ένας τελικός που χαρακτηρίστηκε από ένταση, διακοπές, καθυστερήσεις περίπου μιας ώρας και φτωχό ποδόσφαιρο, με τον ΠΑΟΚ να εμφανίζεται καλύτερος αλλά να του λείπει το γκολ.

H ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι από νωρίς. Την αρχή έκαναν οι οπαδοί των ”πρασίνων” που εξαπέλυσαν επίθεση στην αστυνομία. Το παιχνίδι ξεκίνησε με σημαντική καθυστέρηση λόγω χρήσης δακρυγόνων από την αστυνομία που έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Όταν το ματς ξεκίνησε και ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Αϊτόρ, μία πέτρα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ βρήκε και τραυμάτισε τον Ισπανό εξτρέμ.

Ο διαιτητής κρατώντας στο χέρι το αντικείμενο μαζί με ένα μπουκάλι, έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση! Τελικά μετά από περίπου μισή ώρα οι δύο ομάδες βγήκαν και συνέχισαν το ματς, με τον διαιτητή να στέλνει τελεσίγραφο την επόμενη φορά θα διακόψει τον τελικό οριστικά.

Στο φινάλε, όμως, του πρώτου μέρους οπαδοί του ΠΑΟΚ ξεκίνησαν νέο… γύρο επεισοδίων με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Έτσι η συνολική καθυστέρηση με τη μετάθεση της σέντρας και της διακοπής ξεπέρασε τη 1 ώρα!

H πορεία του επεισοδιακού τελικού

Οι δύο ομάδες να μπήκαν μουδιασμένες στον αγωνιστικό χώρο δίχως κάτι αξιόλογο τα πρώτα 15 λεπτά.

Ο τυπικά γηπεδούχος, Παναθηναϊκός είχε την πρώτη υποψία φάσης στο 28ο λεπτό αλλά ο Ιωαννίδης δεν κατάφερε να κάνει το σουτ μετά από σέντρα του Χουάνκαρ.

Στο 32’ ο Λαόθ έδωσε πέναλτι για τον Παναθηναϊκό. Ο Βιεϊρίνια σε μία προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα βρήκε στο πρόσωπο τον Γκατσίνοβιτς. Ο Ισπανός διαιτητής έδειξε την παράβαση αφού συμβουλεύθηκε το VAR. Ο Αϊτόρ εκτέλεσε εύστοχα δίνοντας προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.

Μετά τη διακοπή ο Παναθηναϊκός είχε μία καλή στιγμή με τον σκόρερ του στο 37ο λεπτό. Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ιωαννίδη.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ. Στο 44’ ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα αλλά ο Άκπομ δε βρήκε καλά τη μπάλα κι εκείνη κατέληξε στα χέρια του Μπρινιόλι.

Στο 58ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Μπίσεσβαρ έκλεψε από τον Πέρεθ κοντά στη μεσαία γραμμή, μπήκε μέσα στην περιοχή αλλά πλάσαρε άουτ. Στο 79’ ο Σβαμπ πήρε την κεφαλιά και ο Κώτσιρας έδιωξε πάντα στη γραμμή. Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε κι άλλες καλές στιγμές με τον Μιτρίτσα και τον Καντουρί αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία που θα μπορούσε να είχε οδηγήσει τ παιχνίδι σε παράταση. Ο Μπρινιόλι έδιωξε μετά από γέμισμα του Μιτρίτσα αλλά ο Χουάνκαρ έδιωξε προτού οι παίκτες των τυπικά φιλοξενούμενων γίνουν πιο απειλητικοί. Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση του τελικού.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 19ο κύπελλο της ιστορίας του.

Παναθηναϊκός (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Βιγιαφάνιες (68’ Κουρμπέλης), Πέρεθ, Παλάσιος (93’ Σάρλια), Γκατσίνοβιτς (76’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (75’ Καρλίτος).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46’ Σίντλεϊ), Αουγκούστο (52’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Σοάρες (46’ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (62’ Μίτριτσα), Άκπομ (67’ Τσόλακ).

Διαβάστε επίσης