Αρχική Αθλητισμος Με το… δεξί η εθνική εφήβων, 2-1 την Τσεχία

Με το… δεξί η εθνική εφήβων, 2-1 την Τσεχία

Από antwnio

Νικηφόρα ξεκίνησε η εθνική ομάδα μπιτς χάντμπολ των εφήβων τις υποχρεώσεις της στον Γ΄ όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Ηράκλειο, καθώς επικράτησε 2-1 (17-16, 18-24, 6-2) της Τσεχίας στη διαδικασία των σουτ άουτ.

Στο πρώτο σετ οι Τσέχοι προηγήθηκαν 5-10, αλλά η εθνική ισοφάρισε αρχικά σε 10-10 και στη συνέχεια προηγήθηκε 12-10. Ακολούθως οι δύο ομάδες συμβάδιαζαν στο σκορ, με τη «γαλανόλευκη» να επικρατεί 17-16, με σουτ στην εκπνοή.

Στο δεύτερο σετ η Ελλάδα προηγήθηκε 16-7, αλλά η Τσεχία «απάντησε» με σερί 10-0 και προσπέρασε με 17-16. Η εθνική αντέδρασε στιγμιαία, αλλά οι Τσέχοι επικράτησαν με 24-18, ισοφαρίζοντας τα σετ και στέλνοντας τον αγώνα στη διαδικασία των σουτ άουτ.

Εκεί οι παίκτες της εθνικής ήταν πιο ψύχραιμοι και αποτελεσματικοί και επικράτησαν με 6-2, μπαίνοντας με το… δεξί στη διοργάνωση.

ΕΛΛΑΔΑ (Κωνσταντίνος Γουργούμης): Χήνος 2, Κολεζάκης, Μπατής 7, Σιαράβας, Πουγκατσιάς 1, Μαρίνος 14, Παπαδόπουλος 6, Μαρκατάτος, Τουλκερίδης 10, Κυριακίδης 1.

ΤΣΕΧΙΑ (Λάντα Τρόβκοβα): Λαβίσκα, Βόγιρ 14, Μπένες, Μπούριανεκ 4, Κχεκ 2, Μίκε, Ποκόρνι 6, Σρμπα 2, Ντούντα 4, Φόρνμπαουμ 7.

Δηλώσεις

Νίκος Μαρίνος (παίκτης εθνικής Ελλάδας): «Κάναμε πολύ κάλο ξεκίνημα, παρότι δεν είχαμε πολύ χρόνο να προετοιμαστούμε σαν ομάδα. Δείξαμε ομαδικό πνεύμα και μεγάλη θέληση. Είναι μεγάλο το συναίσθημα να παίζεις σε μια μεγάλη διοργάνωση στη χώρα σου και ελπίζω να συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό και να προκριθούμε στην επομένη φάση».

Κρίστιαν Ντούντα (παίκτης εθνικής Τσεχίας): «Ήταν ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι. Στο πρώτο σετ οι αντίπαλοί μας ήταν πιο τυχεροί από εμάς, στο δεύτερο ήμασταν εμείς καλύτεροι και στα σουτ άουτ η ελληνική ομάδα είχε μεγαλύτερη συγκέντρωση από εμάς και κατάφερε να κερδίσει. Η διοργάνωση είναι φανταστική, το ξενοδοχείο απίθανο και απολαμβάνουμε την παρουσία μας εδώ».

πηγή ΑΠΕ ,ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης