Αρχική Ελλαδα Ρωσία : Νέο τουριστικό μπλόκο στην Αθήνα

Ρωσία : Νέο τουριστικό μπλόκο στην Αθήνα

Από antwnio

Ανεβάζει κι άλλο τους τόνους η Μόσχα εναντίον της Αθήνας  με αφορμή τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον πόλεμο της Ουκρανίας σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου της εφημερίδας Ιζβέστια (iz.ru). Ενώ ήταν γνωστό ότι ο Ρωσικος Οργανισμός Τουρισμού προέτρεπε τους τουριστικούς πράκτορες να περιορίσουν τα πακέτα  προς τις χώρες που στηρίζουν το καθεστώς Ζελένσκι και για να μην υπάρξει καμία αμφιβολία ή παρανόηση ξαναθυμίζει στους Ρώσους ότι παραμένουν οι κυρώσεις εναντίον της χώρας μας.

«H Ελλάδα δεν είναι πλέον ασφαλής χώρα για τις διακοπές των Ρώσων πολιτών καθώς στο ΥΠΕΞ έρχονται πληροφορίες για γεγονότα διακρίσεων  ακόμη και επιθέσεων εναντίον Ρώσων πολιτών» δήλωσε στο ΤΑΣΣ με κάθε επισημότητα ο επικεφαλής του 4ου τμήματος των ευρωπαϊκών υποθέσεων  του ρωσικού ΥΠΕΞ Ρωσίας Γιουρι Πιλιψον.

Ο Ρώσος διπλωμάτης για να υποστηρίξει τα λεγόμενά του διατείνεται ότι εκτός της αντιρωσικής προπαγάνδας από Έλληνες επισήμους και μέσα ενημέρωσης υπήρξε «ακόμη και ευθεία επίθεση  εναντίον Ρώσων και ρωσόφωνων πολιτών».

Μάλιστα υποστηρίζει ότι …. «στο τέλος Απριλίου μία ομάδα Ουκρανών χτύπησε σκληρά την υπήκοο Ρωσίας, ιστορικό και αρχαιολόγο Οξάνα Μαριάχιν, στις γιορτές του Πάσχα στην Αθήνα. Σύμφωνα με την ίδια η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν Ουκρανοί άρχισαν να φωνάζουν: «Δόξα στην Ουκρανία». Απαντώντας οι φίλοι της Μαριάχινα φώναξαν: Ζήτω η Ρωσία!». Η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι οι Ουκρανοί άρχισαν να βρίζουν και επιτέθηκαν στην παρέα της κρατώντας κάποια αντικείμενα. Η Μαριάχινα που προσπάθησε να τους χωρίσει όμως δέχθηκε χτυπήματα στο πρόσωπο και το κεφάλι».

Η επικεφαλής της υπηρεσίας για τα δικαιώματα του ανθρώπου της Ρωσίας Τατιάνα Μοσκάλκοβα κατήγγειλε ότι δεν υπήρξε καμία αντίδραση από τα κρατικά όργανα της Ελλάδας.

Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται να προστεθεί στο ήδη βεβαρημένο κλίμα των κυρώσεων μεταξύ των δύο χωρών μετά την επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ενισχύσει άκριτα με πολεμικό υλικό την κυβέρνηση του Κιέβου. Είναι πλέον βέβαιο ότι αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός ο στόχος των ανθρώπων του τουρισμού στην αρχή της χρονιάς να φτάσουν (και γιατί όχι να ξεπεράσουν) οι Ρώσοι τουρίστες τις 580.000 του 2019. Αυτές όμως τις επιλογές θα εκμεταλλευτούν οι σύμμαχοι μας της Τουρκίας, της Αιγύπτου αλλά και της Ισπανίας που παραμένουν οι πρώτοι προορισμοί για τους Ρώσους τουρίστες…

Διαβάστε επίσης