Αρχική Ζωδια Επαναστάτης ποπολάρος ο Λευτέρης Ζαγορίτης…

Επαναστάτης ποπολάρος ο Λευτέρης Ζαγορίτης…

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Από antwnio

                                                                                                                                                                                                                                                                       Ο Λευτέρης Ζαγορίτης, δικηγόρος, Βουλευτής της Β΄ Αθηνών το 2004 και το 2007 (της ΝΔ του Κώστα Καραμανλή), διετέλεσε Γ. Γ. της γαλάζιας παράταξης από το 2006-2010, για πολλά χρόνια διετέλεσε εκλεγμένο μέλος και Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, όπου διετέλεσε και Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου!

Από τις 19 Σεπτεμβρίου 2015 υπηρετεί ως Συνήγορος του Πολίτη των Καταναλωτών!

Ο  Λευτέρης Ζαγορίτης στην προχθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ήταν ιδιαίτερα επικριτικός προς της εταιρείες ηλεκτρισμού! Όπου μίλησε για τρελές χρεώσεις, ρήτρες πρόωρης αποχώρησης, μη ορθή και παραπλανητική ενημέρωση!

Λόγια καθαρά και σταράτα από τον Ζαγορίσιο Λευτέρη Ζαγορίτη!

Δείτε παρακάτω το ρεπορτάζ, όπως το ανέδειξε το ειδησεογραφικό πόρταλ TVXS:

«Συγκεκριμένα, μιλώντας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Ζαγορίτης είπε πως: “Έχουμε χρεώσεις τρέλες, που γίνονται χωρίς να υπάρχει η προσυμβατική, αλλά και η συμβατική ενημέρωση των καταναλωτών!

Έχουμε ρήτρες πρόωρης αποχώρησης, πρόστιμο δηλαδή σε συμβάσεις οι οποίες είναι κυμαινόμενου τιμολογίου ενώ, δεν επιτρέπεται ρήτρα πρόωρης αποχώρησης, μονάχα στις συμβάσεις σταθερού τιμολογίου και, έξω από την μη ορθή και παραπλανητική ενημέρωση και την αδιαφάνεια που επικρατεί στον χώρο”, τόνισε χαρακτηριστικά και παράλληλα υπογράμμισε ότι είναι και νόμιμος και διαφανής ο καθορισμός της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Εξήγησε πως με την ρήτρα αναπροσαρμογής δεν χρησιμοποιείται δηλαδή ένα σταθερό μέγεθος, δεν χρησιμοποιούνται οι αποφάσεις της ΡΑΕ και, ειδικά η 409 του 2020 που δίνει τον τύπο της εξίσωσης με τον οποίον θα πρέπει να υπολογίζεται η ρήτρα αναπροσαρμογής υπάρχει μία!

“Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στην αγορά ενέργειας και, δυστυχώς δεν υπάρχει από την άλλη πλευρά, έλεγχος και επιβολή της νομιμότητας”, τόνισε.

Σχετικά με το power pass, είπε πως: “ναι μεν πιάνει μια σειρά από τις αυξήσεις, αλλά σε κάποιες εταιρείες υπάρχουν ρήτρες αναπροσαρμογής των 500, των 700, των 1.000 ή και παραπάνω ευρώ. Η βοήθεια που παρέχεται από το κράτος σε σχέση με επιδοτήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, πιάνει τόπο σε μία σειρά από εταιρείες που απορροφούν ένα μεγάλο μέρος των αυξήσεων. Επαναλαμβάνω, ότι ο μεγαλύτερος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας ο οποίος είναι και, παραγωγός, έχει λιγνίτη, έχει υδροηλεκτρικά έργα, έχει ΑΠΕ, δεν έχει πολλά συμπτώματα παραβατικότητας, εκεί απορροφούνται οι αυξήσεις, αλλά σε κάποιες άλλες εταιρείες έχουμε φαινόμενα να έχουμε ρήτρες αναπροσαρμογής των 500, των 700, των 1.000 ή και παραπάνω ευρώ και, έχουμε και μεγάλες αποκλίσεις από τις τιμές, δηλαδή, άλλος χρεώνει 0,15 ευρώ ανά κιλοβατώρα, άλλος χρεώνει 0,30 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα. Φανταστείτε, ότι τα 10 λεπτά σε μία μέση κατανάλωση τετράμηνου δύο χιλιάδων κιλοβατώρων είναι αμέσως-αμέσως 200 ευρώ plus και επιπλέον ΦΠΑ. Εάν είναι μεγαλύτερη η απόκλιση είναι ακόμη μεγαλύτερη και, φτάσαμε στο σημείο να έρχονται στον Συνήγορο του Καταναλωτή, νοικοκυριά από Αμπελόκηπους, Κυψέλη, δεν μένουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν μεγάλες δυνατότητες εκεί. Συνήθως είναι μισθωτοί, συνταξιούχοι με αποδοχές οι οποίες είναι 1.000 ευρώ πάνω-κάτω και να πληρώνουνε 400-500-600 ευρώ στο επίπεδο του ηλεκτρικού ρεύματος και, βεβαίως η βενζίνη ανεβαίνει ή το πετρέλαιο ανεβαίνει.

Μπορείς να μην χρησιμοποιήσεις το αυτοκίνητό σου, να το έχεις αραγμένο κάπου, αλλά το ρεύμα, το ηλεκτρικό δεν μπορείς, αν δεν το πληρώσεις θα κοπεί και, δεν μπορείς να επιβιώσεις χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα”, δήλωσε.»!

Θα θέλαμε να ξέραμε, αν ενημερώθηκε σχετικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δέσμιος της εμμονικής, αντιλαϊκής, αντικοινωνικής του πολιτικής, που οδηγεί στα βράχια τα ποσοστά της ΝΔ, με το πολιτικό κάζο που έρχεται να είναι κατά πολύ μεγαλύτερο του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία!

Όταν ακόμη δεν έχει εκραγεί η οργή του ελληνικού λαού κατά της ΝΔ!!

“Επανάσταση” των συνταξιούχων… Καμιά ψήφο σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ…

 

Με την επιβολή των Μνημονίων το 2010, μια από τις κοινωνικές τάξεις που “δολοφονήθηκαν” από τις κυβερνήσεις Γιώργου Παπανδρέου, Σαμαρά-Βενιζέλου, Λουκά Παπαδήμου και Αλέξη Τσίπρα (νόμος Γιώργου Κατρούγκαλου), ήταν οι συνταξιούχοι! Οι οποίοι επί δεκαετίες πλήρωναν οι ίδιοι και οι επιχειρήσεις που εργάζονταν όλες τις εισφορές, για να έλθουν αυτοί οι πολιτικοί ακαμάτηδες να τους περικόψουν τις συντάξεις κατά 50%, να τους περικόψουν Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και επίδομα Αδείας! Που στον ένα χρόνο αυτές οι βάρβαρες περικοπές αγγίζουν τα 15-20 χιλιάδες ευρώ! Υπολογίστε, πόσα έχασε ο κάθε συνταξιούχος στερώντας αυτά τα χρήματα από τα παιδιά του, τα εγγόνια του και από την ελληνική αγορά!

Η δε κυβέρνηση Μητσοτάκη περιπαίζει τους συνταξιούχους τρία χρόνια τώρα!

Έτσι την Παρασκευή 24 Ιουνίου, οι συνταξιούχοι βγήκαν στους δρόμους για μια ακόμα φορά!

Παρακάτω σας παραθέτω το ρεπορτάζ από το ειδησεογραφικό πόρταλ AntonioNews:

«Μεταξύ άλλων, οι συνταξιούχοι διεκδικούν να δοθούν άμεσα αυξήσεις κι όχι το 2023, σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλομένων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα αιτήματά τους είναι, μεταξύ άλλων, τα εξής:

– κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ από τα 384, που είναι σήμερα,

– να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις,

– να αποδοθούν οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις,

– να γίνει άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία,

– να καταργηθεί η αντεργατική-αντιλαϊκή-αντιασφαλιστική νομοθεσία και να παρθούν μέτρα προστασίας από την ακρίβεια,

– να ανακεφαλαιοποιηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Να δοθούν τώρα αυξήσεις – και όχι το 2023 – σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλομένων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς!»!

Έρχονται εκλογές! Κανένας συνταξιούχος να μην ψηφίσει ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ! Συνταξιούχοι, στείλτε τους ηχηρό μήνυμα!

Μόνο έτσι καταλαβαίνουν αυτοί με τα δυσθεώρητα “πόθεν έσχες”, που πριν λίγες ημέρες είδαν το φως της δημοσιότητας!!

Παραδοσιακοί εχθροί του ελληνισμού οι Γερμανοί…

Σε ένα μήνα ακριβώς, στις 25 Ιουλίου 1943, οι εγκληματίες ναζιστές της Μεραρχίας “Εντελβάις”, δολοφονούν 152 κατοίκους του χωριού της Μουσιωτίτσας Ηπείρου!

Το ολοκαύτωμα της Μουσιωτίτσας οργανώθηκε από τον 12ο Λόχο των Γερμανών με διοικητή τον φανατικό ναζιστή υπολοχαγό Βίλλιμπαλντ Ραίζερ! Οι Γερμανοί Ναζί σκότωσαν 4 μωρά, ηλικίας 12 μηνών, 36 παιδιά από 2 – 7 χρονών, 23 παιδιά από 8-16 χρονών!

Όπου τα περισσότερα παιδιά ήταν ξανθά και γαλανομάτικα, γιατί η ύπαρξή τους κατέρριπτε την γερμανική θεωρία της εθνοφυλετικής τους ανωτερότητας!

Στυγεροί, απάνθρωποι Γερμανοί, που θησαύρισαν από την επιβολή των Μνημονίων στην Ελλάδα και αγοράζουν την ελληνική γη των Δωδεκανήσων και των νησιών του Β.Α. Αιγαίου!

Που εξυπηρετούν την φίλη τους χώρα Τουρκία, να στέλνει χιλιάδες σκουρόχρωμους στα νησιά μας!

Γιατί η ιστορία επαναλαμβάνεται με άλλον τρόπο και άλλη μεθοδολογία!!

Πηγή egersi.gr

 

Διαβάστε επίσης