Αρχική Κοινωνια Πέθανε η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα

Πέθανε η ηθοποιός Ντίνα Κώνστα

Από antwnio

Σε ηλικία 83 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η πολυαγαπημένη ηθοποιός Ντίνα Κώνστα, γνωστή για τις ερμηνείες της και ιδιαίτερα για τον ρόλο της ως Ντένη Μαρκορά στη σειρά «Δύο ξένοι».

Την είδηση γνωστοποίησε ο Σπύρος Μπιμπίλιας μέσα από προσωπική του ανάρτηση στο Facebook.

«Μόλις πληροφορήθηκα από τον πατέρα Συμεων το θλιβερό νέο που θα μας γεμίσει όλους πόνο! Η πολυαγαπημένη μας, η σπουδαία ηθοποιός, η αγωνίστρια δημοκράτισσα, η πολυτάλαντη συνάδελφος και ταυτόχρονα χαμηλών τόνων κι αθόρυβη φίλη μας έφυγε από κοντά μας σήμερα στις 7 το πρωί… Ντινακι μας, που μας χάρισες τόσες σπουδαίες ερμηνειες στο Θέατρο κι ανεπαναληπτες δημιουργίες κάθε ειδους στην τηλεόραση θα μας λείψεις πολύ!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ».

Η Ντίνα Κώνστα αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, ενώ την ίδια εποχή εργαζόταν σε εταιρεία χρωμάτων για να πληρώσει τις σπουδές της. Σπούδασε υποκριτική κρυφά από τους γονείς της και είχε καθηγήτρια τη Μαίρη Αρώνη.

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ελεύθερη Σκηνή το 1965. Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 συμμετείχε σε τηλεοπτικές σειρές. Μερικοί από τους πιο χαρακτηριστικούς ρόλους που υποδύθηκε ήταν στις σειρές «Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν» και το «Σόι μας».

Ωστόσο, αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό για την ερμηνεία της ως Ντένη Μαρκορά στη σειρά «Δύο ξένοι».

Δεν παντρεύτηκε ποτέ, επειδή δεν της άρεσε η δέσμευση του γάμου. Έχει δηλώσει πως έγινε ηθοποιός επειδή είναι αυτοκαταστροφικό άτομο.

Θλίψη είχε σκορπίσει η είδηση πριν λίγο καιρό, ότι νοσηλεύεται με άνοια σε ίδρυμα, ενώ την φροντίδα της είχε αναλάβει η αγαπημένη της ανιψιά.

Διαβάστε επίσης