Αρχική Διεθνη Νεα Η Τουρκία κατέσχεσε το ρωσικό πλοίο που μετέφερε κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά

Η Τουρκία κατέσχεσε το ρωσικό πλοίο που μετέφερε κλεμμένα ουκρανικά σιτηρά

Από antwnio

Οι τουρκικές τελωνειακές αρχές κατέσχεσαν ένα ρωσικό φορτηγό πλοίο που μετέφερε σιτηρά τα οποία η Ουκρανία θεωρεί κλεμμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο τον πρεσβευτή της Ουκρανίας στην Τουρκία.

“Έχουμε πλήρη συνεργασία. Το πλοίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην είσοδο του λιμανιού, έχει κατασχεθεί από τις τελωνειακές αρχές της Τουρκίας”, δήλωσε ο πρέσβης Vasyl Bodnar στην ουκρανική εθνική τηλεόραση.

Ο Bodnar δήλωσε ότι η τύχη του πλοίου θα αποφασιστεί σε συνάντηση των εμπειρογνωμόνων τη Δευτέρα και ότι η Ουκρανία ήλπιζε στην κατάσχεση των σιτηρών.

Η Ουκρανία είχε ζητήσει προηγουμένως από την Τουρκία να κατασχέσει το φορτηγό πλοίο Zhibek Zholy με ρωσική σημαία, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο και έγγραφα που είδε το Reuters.

Η Ουκρανία έχει κατηγορήσει τη Ρωσία ότι κλέβει σιτηρά από τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις από τότε που άρχισε η εισβολή της Μόσχας στα τέλη Φεβρουαρίου, με το Κρεμλίνο να αρνείται της κατηγορίες.

Ένας αξιωματούχος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, επικαλούμενος πληροφορίες από τη ναυτιλιακή διοίκηση της Ουκρανίας, δήλωσε στο Reuters την Παρασκευή ότι το πλοίο Zhibek Zholy χωρητικότητας 7.146 τόνων είχε φορτώσει το πρώτο φορτίο περίπου 4.500 τόνων ουκρανικού σιτηρού από το Μπερντιάνσκ, ένα λιμάνι στη νότια Ουκρανία που κατέχεται από τη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης