Αρχική Κοινωνια Μαίνεται η πυρκαγιά στο Σχηματάρι – Σε δύο μέτωπα η φωτιά στην Άμφισσα

Μαίνεται η πυρκαγιά στο Σχηματάρι – Σε δύο μέτωπα η φωτιά στην Άμφισσα

Από antwnio

Σε εξέλιξη βρίσκονται το μεσημέρι της Δευτέρας τρία πύρινα μέτωπα.

Όσον αφορά στο μέτωπο στο Σχηματάρι, η πυρκαγιά ξέσπασε  λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βρυσούλα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα και καίει χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν κοντά διάσπαρτα σπίτια.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 106 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σημειώνεται ότι με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει στην περιοχή για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Λόγω των ισχυρών ανέμων η ανησυχία στις Αρχές ήταν μεγάλη γι’ αυτό και εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα 112 στους κατοίκους των γύρω περιοχών, αλλά ήδη ο δήμος Τανάγρας έχει δώσει εντολή προληπτικής εκκένωσης για το Δήλεσι, όπου και κατευθύνεται η πυρκαγιά.

 

Σε δύο μέτωπα η φωτιά στην Άμφισσα

Ιδιαίτερα κρίσιμες περιγράφει τις εξελίξεις για την φωτιά στην Άμφισσα ο Αντιπεριφερειάρχης κ Γιώργος Δελμούζος. Ήδη η φωτιά κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και σύμφωνα με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη “ήδη έχουν δημιουργηθεί δύο μεγάλα μέτωπα. Το ένα κινείται προς τον Προφήτη Ηλία και το δεύτερο προς την Ιτέα βοηθούμενα από τους ισχυρούς ανέμους”.

Η φωτιά βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στον ελαιώνα τον οποίο και καίει από την ώρα που εκδηλώθηκε.

Από πολύ νωρίς μετακινήθηκαν στην περιοχή περισσότεροι από 50 άνδρες της πυροσβεστικής με 15 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ στην μάχη μετέχουν 3 πεζοπόρα τμήματα και 5 αεροσκάφη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουν διαθέσει μηχανήματα και υδροφόρες, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και κάτοικοι της περιοχής που αντιμετωπίζουν τις φλόγες μέσα στα ελαιοπερίβολα προσπαθώντας να σώσουν τα κτήματα τους.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Αράχωβας-‘Αμφισσας έχει διακοπεί στο ύψος του Χρυσού, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει ολόκληρη την περιοχή.

Θα πρέπει να σημειώσουμε τέλος ότι η φωτιά ξεκίνησε πριν 3 ώρες περίπου από το Σερνικάκι της Φωκίδας σε αγροτική έκταση και επεκτάθηκε μέσα στον ελαιώνα, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να απειλεί κατοικημένη περιοχή και εγκαταστάσεις.

Φωτιά και στον Κάλαμο

 

Υπό έλεγχο είναι η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Βλαστός Αγίων Αποστόλων στον Κάλαμο Αττικής.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικούς χώρους και στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Πηγή:  ertnews.gr

Διαβάστε επίσης