Αρχική Κοινωνια Θεσσαλονίκη: “Να παρθούν άμεσα πίσω οι απολύσεις” ζητά το ΚΚΕ για τους εργαζόμενους της “Μαλαματίνα”

Θεσσαλονίκη: “Να παρθούν άμεσα πίσω οι απολύσεις” ζητά το ΚΚΕ για τους εργαζόμενους της “Μαλαματίνα”

Από antwnio

Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις των εργατικών σωματείων στην επιχείρηση “Μαλαματίνα” και για τις απολύσεις υπαλλήλων από την εταιρεία εξέδωσε το ΚΚΕ Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων απαιτεί να παρθούν άμεσα πίσω οι απολύσεις των εργαζομένων.

Αναλυτικά:

Η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καταδικάζει την σημερινή σύλληψη δύο εργαζομένων – συνδικαλιστών, του Προέδρου της ΠΟΕΕΠ και προέδρου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης «Μαλαματίνα», και του πρόεδρου του Συνδικάτου Οδηγών Πωλητών και Βοηθών Βορείου Ελλάδος, και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ με την κατηγορία της παράνομης βίας κατά την διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης του σωματείου των εργαζομένων στην επιχείρηση «Μαλαματίνα». Όπως επίσης και την απαράδεκτη ενέργεια της εργοδοσίας να δημιουργήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και με τη συμβολή των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ να προσπαθήσει χτυπήσει μια επιτυχημένη απεργία με την σχεδόν καθολική συμμετοχή των εργαζομένων σ’ αυτήν.

Οι επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών γίνονται με την παρουσία της αστυνομίας και των ΜΑΤ για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να στηρίξουν το μηχανισμό που έστησε η εργοδοσία με  απεργοσπάστες. Οι εργαζόμενοι όμως δεν έκαναν πίσω στο δίκαιο αγώνα τους.

Το  επιχειρησιακό σωματείο διεκδικεί την απόσυρση των ήδη 15 απολύσεων και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Η διοίκηση της «Μαλαματίνα» βλέπουμε ότι εφαρμόζει το αντεργατικό πλαίσιο που εξυπηρετεί μόνο την εργοδοσία και τσακίζει το λαϊκό εισόδημα και τις ζωές των εργαζομένων. Πατάει σε αντιλαϊκούς νόμους που έχει ετοιμάσει για το κεφάλαιο η σημερινή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με μόνο σκοπό την διασφάλιση και  πολλαπλασιασμό των κερδών του ομίλου.

Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι εργαζόμενοι – συνδικαλιστές και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες. Στηρίζουμε τον αγώνα του σωματείου για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων σήμερα. Να παρθούν άμεσα πίσω οι απολύσεις.

Η εργοδοτική βία και η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Διαβάστε επίσης