Αρχική Κοινωνια Δήμος Παγγαίου: Οι αγρότες δεν είναι ικανοποιημένοι από την αντιμετώπιση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Δήμος Παγγαίου: Οι αγρότες δεν είναι ικανοποιημένοι από την αντιμετώπιση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Από antwnio

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις-αντιδράσεις τους οι αγρότες του Δήμου Παγγαίου οι οποίοι επλήγησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία, από την οποία καταστράφηκε ολοσχερώς η παραγωγή τους.

Οι αγρότες δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από την αντιμετώπιση που έχουν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και τον ΕΛΓΑ, μιας και μπορεί να υπήρξε η υπόσχεση (μέσω των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών) ότι είναι δίπλα τους, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπήρξε η υλοποίηση των δεσμεύσεών τους.

Οι αγρότες δείχνουν αποφασισμένοι να πιέσουν με κάθε τρόπο, ώστε η διαδικασία των εκτιμήσεων να κινηθεί με πιο γρήγορους ρυθμούς, αφού όπως υπογραμμίζουν, οι χωρίς πείρα γεωπόνοι που προσλήφθηκαν από τον ΕΛΓΑ για το έργο της εκτίμησης των ζημιών, δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν.

Για τον λόγο αυτό την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022 άρχισαν νέο κύκλο κινητοποιήσεων, βλέποντας τον χρόνο να κυλά και πρόοδος να μη σημειώνεται, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, αλλά και τις προσδοκίες που καλλιέργησαν οι τοπικοί βουλευτές, συγκεντρώνοντας τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Μουσθένης, δίχως, ωστόσο να παρακωλύσουν τις μετακινήσεις των αυτοκινήτων, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι η υπομονή τους εξαντλείται και από την ερχόμενη εβδομάδα, αν δε λάβουν σαφείς και κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις για τον χρόνο καταβολής των αποζημιώσεων, θα κλείσουν την Εγνατία.

Καμία από τις υποσχέσεις δεν υλοποιείται

Από τον χώρο των κινητοποιήσεων μίλησε στον ALPHA Radio 88,6, εκπροσωπώντας το Σύλλογο Αγροτών Παγγαίου, ο Ιωάννης Κιοσεπάρας. «Καμία από τις υποσχέσεις που μας έδωσαν τις προηγούμενες 2 εβδομάδες ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, οι βουλευτές του Νομού, δε βλέπουμε να υλοποιείται. Το κλιμάκιο κάνει με το παλιό σύστημα τις δηλώσεις, έχει πάρει κάτι παιδάκια-γεωπόνους που δε γνωρίζουν ούτε καν το αντικείμενο, οι ίδιοι τους παραδέχονται ότι η ζημιά είναι ολική, ένα φαινόμενο που δεν έχει παρατηρηθεί άλλη φορά και όλα παραμένουν στάσιμα και το μέλλον μας είναι αβέβαιο», δηλώνει.

Οι βουλευτές έκαναν δημοπρασία για το ποιος είναι πιο κοντά στον πρωθυπουργό!

«Οι κυβερνητικοί βουλευτές βιαζόντουσαν ποιος θα μας καθησυχάσει πιο πολύ, έκαναν δημοπρασία για το ποιος είναι πιο κοντά στον Πρωθυπουργό και μπορεί να μας δώσει περισσότερα! Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε και παρότι έχουμε τις υποσχέσεις, τηρούν σιγή ιχθύος. Οι καθυστερήσεις στις εκτιμήσεις είναι πολύ μεγάλες, γιατί οι εκτιμητές -και μας το λένε και οι ίδιοι- δε γνωρίζουν το αντικείμενο, είναι νέοι γεωπόνοι. Να φανταστείτε ότι στη Γαληψό είναι 2.000 τεμάχια και αυτοί κοιτάζουν 3-4 την ημέρα! Πού είναι οι fast track διαδικασίες, τύπου Ιταλίας; Τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί», σχολιάζει.

Θα κλείσουμε την Εγνατία

«Ο κόσμος είναι σε απελπιστική κατάσταση, με τα δεδομένα τα σημερινά πιστεύω ότι το 30-40% των αγροτεμαχίων του χρόνου θα αλλάξουν χέρια. Από την άλλη εβδομάδα, αν δεν αλλάξει κάτι, θα βγούμε και θα κλείσουμε την Εγνατία. Είναι ενημερωμένοι οι βουλευτές μας, αυτοί έκαναν τις προσλήψεις των γεωπόνων και υποσχέθηκαν περισσότερα πράγματα από όσα ζητήσαμε! Εμείς αυτό που κάνουμε, το κάνουμε ως μέτρο πίεσης», τονίζει ο κ. Κιοσεπάρας.

Διαβάστε επίσης