Αρχική Ελλαδα Προκλητικός Ακάρ: Η Ελλάδα να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες

Προκλητικός Ακάρ: Η Ελλάδα να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες

Από antwnio

Τις προκλητικές δηλώσεις συνεχίζουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι σε βάρος της Ελλάδας. Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, λέγοντας πως η Ελλάδα πρέπει να μάθει από την ιστορία (της Μικρασιατικής Καταστροφής) και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σε ειδική τηλεοπτική δημοσιογραφική εκπομπή με τίτλο «Η Ανατολία ρωτάει» πως παρά την έκκληση της Τουρκίας για διάλογο, ορισμένοι πολιτικοί, ειδικά στην Ελλάδα, συνέχισαν να αυξάνουν τις ενέργειες και τις συζητήσεις τους με προκλητικό τρόπο, σύμφωνα με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Όπως είπε όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος, τονίζοντας πως: «Ελπίζουμε ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα γίνει μια θάλασσα φιλίας αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας και μπορούμε να το κάνουμε και αυτό».

Αναφέρθηκε, δε, και στην 100η επέτειο από τη «Μεγάλη Νίκη» (όπως ονομάζεται στην Τουρκία η Μικρασιατική Καταστροφή) τονίζοντας πως οι Τούρκοι τότε σταμάτησαν «την άθλια απόπειρα εισβολής και τις θηριωδίες στην Ελλάδα πριν από έναν αιώνα».

Σε αυτό το σημείο απείλησε την Ελλάδα λέγοντας πως πρέπει να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση.

Διαβάστε επίσης