Αρχική Διαφορα νεα Καλλονή από τη Σαουδική Αραβία αρραβωνιάστηκε ο διάδοχος του θρόνου της Ιορδανίας

Καλλονή από τη Σαουδική Αραβία αρραβωνιάστηκε ο διάδοχος του θρόνου της Ιορδανίας

Από antwnio

Έκπληξη για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ήταν ο αρραβώνας του 28χρονου πρίγκιπα Χουσεΐν της Ιορδανίας, πρωτότοκου γιου του βασιλιά Αμπντάλα και της βασίλισσας Ράνιας, με την συνομήλική του Ράτζα Αλ Σαΐφ, κόρη επιχειρηματία από τη Σαουδική Αραβία, του οποίου η οικογένεια έλκει την καταγωγή της από σεΐχηδες του συντηρητικού βασιλείου.

Σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό Paris Match, κανείς δεν γνώριζε για την σχέση του Χουσεΐν με την εντυπωσιακή μελαχρινή Ράτζα Αλ Σαΐφ μέχρι την επίσημη ανακοίνωση των αρραβώνων του ζεύγους την Τετάρτη, 17 Αυγούστου.
Ο αρραβώνας πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ, στον κήπο της κατοικίας της νύφης και το «παρών» έδωσαν το βασιλικό ζεύγος της Ιορδανίας, η οικογένεια της Ράτζα Αλ Σαΐφ και δύο από τους ετεροθαλείς αδελφούς του βασιλιά Αμπντάλα, οι πρίγκιπες Αλί και Χασίμ καθώς και ο θείος τους, πρίγκιπας Ελ Χασάν μπιν Ταλάλ μαζί με τον γιο του, πρίγκιπα Ρασίντ. Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία γάμου του νεαρού ζεύγους αλλά δόθηκαν στην δημοσιότητα πολλές φωτογραφίες από τον παραδοσιακό αρραβώνα του στο Ριάντ. Η εντυπωσιακή βασίλισσα Ράνια, που δίνει συχνά το «παρών» στα social media, ανάρτησε όμορφες φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram από τον αρραβώνα του διαδόχου του θρόνου και της μέλλουσας πριγκίπισσας της Ιορδανίας.

«Δεν φανταζόμουν πως θα ήταν δυνατόν να έχω τόση χαρά στην καρδιά μου! Συγχαρητήρια στον μεγαλύτερο γιο μου, πρίγκιπα Χουσεΐν και στην όμορφη μέλλουσα νύφη, Ράτζα», έγραψε στη λεζάντα η βασίλισσα Ράνια. Τον Ιούλιο η κόρη της βασίλισσας της Ιορδανίας, η 25χρονη πριγκίπισσα Ιμάν αρραβωνιάστηκε τον επιχειρηματία σύντροφό της Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτη, ο οποίος γεννήθηκε στη Βενεζουέλα αλλά είναι ελληνικής καταγωγής.
Ποια είναι η μέλλουσα βασίλισσα της Ιορδανίας

Η Ράτζα Καλέντ μπιν Μουσάντ μπιν Σαΐφ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαΐφ γεννήθηκε στο Ριάντ στις 28 Απριλίου του 1994. Ο πατέρας της είναι επιχειρηματίας και έχει ακόμα τρεις μεγαλύτερες αδελφές, την Φεϊζάλ, την Ναΐφ και την Ντάνα. Ειδικότερα, ο πατέρας της νύφης είναι πολιτικός μηχανικός με σπουδές στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού και ιδιοκτήτης του ομίλου εταιρειών El Seif Group, ένας από τους πιο ισχυρούς στη Σαουδική Αραβία στον τομέα των κατασκευών και των επενδύσεων.

Η καταγωγή της οικογένειάς της είναι από τη φυλή Σουμπάι και μέλη της υπήρξαν σεΐχηδες στην πόλη Αλ Αττάρ της κεντρικής περιφέρειας Νατζντν, στη Σαουδική Αραβία. Η μέλλουσα βασίλισσα της Ιορδανίας αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Ριάντ, πήγε στη Νέα Υόρκη όπου σπούδασε αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο των Συρακουσών.

Ο διάδοχος του θρόνου της Ιορδανίας είναι διπλωματούχος της Βασιλικής Στρατιωτικής Ακαδημίας Σάντχερστ στη Βρετανία και έχει αποκτήσει πτυχίο στη Διεθνή Ιστορία από το πανεπιστήμιο Georgetown των ΗΠΑ. Ο πρίγκιπας Χουσεΐν της Ιορδανίας φέρει τον βαθμό του λοχαγού στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του και ορίστηκε διάδοχος του θρόνου σε ηλικία 15 ετών. Μέχρι το 2004 διάδοχος του θρόνου της Ιορδανίας ήταν ο ετεροθαλής αδελφός του βασιλιά Αμπντάλα, πρίγκιπας Χάμζα. Έκτοτε, οι σχέσεις του βασιλιά με τον Χάμζα είναι τεταμένες και τον Απρίλιο του 2021 ο Χάμζα τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό με την κατηγορία πως συμμετείχε σε συνωμοσία για την ανατροπή του βασιλιά.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης