Αρχική Διεθνη Νεα Η Ευρώπη χαιρετίζει την έξοδο της Ελλάδος από την ενισχυμένη εποπτεία – Αναρτήσεις Φον ντερ Λάιεν, Π. Ντόναχιου, Σ. Μισέλ

Η Ευρώπη χαιρετίζει την έξοδο της Ελλάδος από την ενισχυμένη εποπτεία – Αναρτήσεις Φον ντερ Λάιεν, Π. Ντόναχιου, Σ. Μισέλ

Από antwnio

Με αναρτήσεις τους Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου χαιρετίζουν την έξοδο της Ελλάδος απο το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας.

Η πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής αναφέρει: «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα. Χάρη στην αποφασιστικότητα και τη δύναμη της Ελλάδας και των Ελλήνων, η χώρα κλείνει πλέον αυτό το κεφάλαιο και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Η Ευρωπαική Ενωση πάντα στο πλευρό σας».

Ο πρόεδρος του Eurogroup σημειώνει:

«Σήμερα, για 1η φορά από το 2010, η Ελλάδα αποκαθιστά συνθήκες οικονομικής ομαλότητας βγαίνοντας από την ενισχυμένη επιτήρηση. Αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για την ελληνική κυβέρνηση και τους πολίτες. Ιδιαίτερο φόρο τιμής στους Κ.Μητσοτάκη και Χ. Σταικούρα για τον βασικό τους ρόλο σε αυτή την επιτυχία».

?? Today marks the last day of the enhanced economic surveillance of Greece.

Thanks to the determination and resilience of Greece and its people, the country can close this chapter, and look to the future with confidence.

The EU will always stand by your side. pic.twitter.com/hDnFd9dqB5

– Ursula von der Leyen (@vonderleyen) August 20, 2022

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε επίσης