Αρχική Αθλητισμος Στέφανος Τσιτσιπάς: Τα σενάρια που τον φέρνουν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του τένις μετά το US Open

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τα σενάρια που τον φέρνουν στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του τένις μετά το US Open

Από antwnio

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα διεξαχθεί το φετινό US Open, μιας και ενδέχεται να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει τις δικές του πιθανότητες να ανέβει στην κορυφή.

Πέντε τενίστες διεκδικούν στο φετινό US Open την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη του τένις. Οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Αλεξάντερ Ζβέρεφ θα απουσιάσουν, με τους Ντανιίλ Μεντβέντεφ, Ράφα Ναδάλ, Στέφανο Τσιτσιπά, Κάρλος Αλκαράθ και Κάσπερ Ρουντ να διεκδικούν την κορυφή.

Από την προσεχή Δευτέρα που ξεκινά το US OPEN, στη live βαθμολογία ο Ναδάλ θα προσπεράσει στο Νο1, καθώς ο Μεντβέντεφ έχει να υπερασπιστεί 2.000 βαθμούς (σ.σ. κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο) και ο Ζβέρεφ θα χάσει όσους βαθμούς (σ.σ. 720)  πήρε πέρυσι, αφού θα απουσιάζει από τη διοργάνωση.

Ο Μεντβέντεφ με τους -2.000 βαθμούς θα υποχωρήσει στο Νο3, ενώ Στέφανος Τσιτσιπάς, Κάρλος Αλκαράθ και Κάσπερ Ρουντ θα συμπληρώσουν την πρώτη 6άδα του live ranking πριν από το US Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα έχει τη δική του ευκαιρία να ανέβει στο No.1, ωστόσο δεν εξαρτάται μόνο απ’ αυτόν, μιας και θα πρέπει να περιμένει ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Το έργο του, φυσικά, θα είναι δύσκολο, καθώς ας μην ξεχνάμε ότι δεν έχει καταφέρει ποτέ να περάσει τον 3ο γύρο του συγκεκριμένου τουρνουά.

Τα δύο σενάρια που φέρνουν τον Στέφανο Τσιτσιπά στο No.1:

1) Να κερδίσει τον τίτλο αρκεί να μην είναι αντίπαλος του ο Ναδάλ στον τελικό.

2) Να φτάσει στον τελικό και να χάσει, αρκεί οι αντίπαλοι του να μην είναι οι Μεντβέντεφ, Αλκαράθ ή Ρουντ και ο Ναδάλ να μην φτάσει στα ημιτελικά.

Σίγουρα τα δύο φαβορί για τον τίτλο και την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης είναι ο Μεντβέντεφ και ο Ναδάλ, ωστόσο και οι υπόλοιποι τρεις τενίστες (Τσιτσιπάς, Αλκαράθ, Ρουντ) έχουν τις δικές τους πιθανότητες.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης