Αρχική ΚοινωνιαΟικονομία Κυβέρνηση «Ψαλίδι» από 2023 σε επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος

Κυβέρνηση «Ψαλίδι» από 2023 σε επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος

Από antwnio

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το 2023 θα μπει τέλος στις κρατικές επιδοτήσεις που κάλυπταν ένα ποσοστό των αυξήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια. Η πολιτική αυτή της επιδότησης δεν μπορεί να συνεχιστεί κατά τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη, καθώς ο προϋπολογισμός δεν αντέχει, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Κατά τους κυβερνητικούς παράγοντες κονδύλια δεν υπάρχουν για να επιδοτήσουν σε τόσο υψηλά ποσοστά το κόστος της ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αλλαγή του μείγματος της πολιτικής. Ενδεικτική είναι η δήλωση του Σκυλακάκη, ο οποίος είπε ότι πρέπει να εξοικονομήσουμε ενέργεια και να υποκαταστήσουμε το αέριο που έχει πολύ υψηλές τιμές με άλλα καύσιμα.

Το ψαλίδισμα των επιδοτήσεων στην ακρίβεια και η συντηρητική πολιτική στην αντιμετώπιση των υψηλών τιμών στην ενέργεια, φαίνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στην εξής δήλωση του κ. Σκυλακακάκη, ο οποίος είπε για το 2023 «θα καταρτίσουμε έναν συντηρητικό προϋπολογισμό, θα βάλουμε κάποιες υποθέσεις σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και θα προχωρήσουμε σε αυτό το καθεστώς της ακραίας αβεβαιότητας βήμα βήμα».με πληροφορίες απο την avgi.gr

 

Διαβάστε επίσης