Αρχική Αθλητισμος EuroBasket 2022: Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας στη φάση των “16”

EuroBasket 2022: Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας στη φάση των “16”

Από antwnio

Η Ελλάδα συνεχίζει αήττητη στον Γ’ όμιλο του EuroBasket 2022, επικρατώντας της Ουκρανίας με 99-79 και κάνοντας το 4/4, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της στην α’ φάση απέναντι στην Εσθονία την Πέμπτη (8/9, 18:00). Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα η Ελλάδα θα τερματίσει πρώτη στον όμιλό της.

Αυτό σημαίνει ότι στους «16» θα παίξει με τον τέταρτο του Δ’ ομίλου, δηλαδή με κάποια εκ των ΤσεχίαςΙσραήλΦινλανδίας ή Πολωνίας.

Αν η Φινλανδία πέσει θύμα έκπληξης απέναντι στην Ολλανδία θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία ύστερα από το ματς Τσεχία-Ισραήλ όπου θα παίξουν ρόλο οι διαφορές. Πάντως σε νίκες της Φινλανδίας (επί της Ολλανδίας) και του Ισραήλ, τότε στην 4η θέση θα βρεθεί ο Μάρκανεν και η παρέα του. Αρκεί σε αυτό το σεναριο η Πολωνία να κερδίσει τους Σέρβους. Στο «χιαστί» μπορεί να βρεθεί και η Πολωνία σε περίπτωση που την τελευταία αγωνιστική νικήσει η Φινλανδία την Ολλανδία και το Ισραήλ την Τσεχία και χάσουν οι Πολωνοί από τη Σερβία. Επίσης το ίδιο ισχύει και για τη Φινλανδία όσον αφορά το συναπάντημα στους «16» ακόμα και αν ηττηθεί, ενώ την ίδια ώρα ηττηθεί επίσης και η Τσεχία.

Όσον αφορά το… επόμενο σκαλοπάτι που αφορά τα ματς των προημιτελικών (με την προϋπόθεση να περάσει η Ελλάδα στην οκτάδα) το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τον νικητή από το ζευγάρι Β2-Α3.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης