Αρχική Κοινωνια Εορτασμός του θαύματος της Παναγίας στον Ορχομενό

Εορτασμός του θαύματος της Παναγίας στον Ορχομενό

Από antwnio

Με λαμπρότητα και πλήθος πιστών εορτάστηκε το θαύμα της διάσωσης του Ορχομενού από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής το 1943, στο κόσμημα της Βοιωτίας, την χιλιόχρονη Εκκλησία της Παναγίας Σκριπούς, που κουβαλάει πάνω της 11,5 αιώνες ζωής και ιστορίας.

Το εσπέρας της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου 2022 τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καμπιών πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριος Μήτσου. Τα μεσάνυκτα στο σημείο της Παναγιοφάνειας τελέστηκε Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και Σώτειρα Ορχομενίων. Ενώ, το πρωί του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε τη Θεία Λειτουργία πλαισιούμενος από ιερείς της Τοπικής μας Εκκλησίας. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. αρχιμ. π. Αλέξιος Σαμαρτζής.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία από την ιστορική Εκκλησία έως το σημείο που φανερώθηκε η Παναγία ακινητοποιώντας τα τανκς των Γερμανών και αναπέμφθηκε ευχαριστήρια Δέηση προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Στη Θεία Λειτουργία και στη λιτανεία συμμετείχαν οι πολιτικές, στρατιωτικές αρχές του τόπου και πολυάριθμοι πιστοί ευχαριστώντας την Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας και Προστάτιδα του Ορχομενού για την θαυμαστή επέμβασή της.

Στο τέλος της Θ.Λειτουργίας, όπως και του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς Χρόνια πολλά και ευλογημένα δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, τόνισε ότι η Παναγία είναι κοντά μας και μας σκεπάζει με τη χάρη της, και στη ζωή μας να έχουμε πρότυπο την Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας, να παίρνουμε δύναμη, να μας εμπνέει και να φωτίζει τις καρδιές μας.

Εορτασμός του θαύματος της Παναγίας στον Ορχομενό Εορτασμός του θαύματος της Παναγίας στον Ορχομενό Εορτασμός του θαύματος της Παναγίας στον Ορχομενό Εορτασμός του θαύματος της Παναγίας στον Ορχομενό Εορτασμός του θαύματος της Παναγίας στον Ορχομενό Εορτασμός του θαύματος της Παναγίας στον Ορχομενό Εορτασμός του θαύματος της Παναγίας στον Ορχομενό Εορτασμός του θαύματος της Παναγίας στον Ορχομενό Εορτασμός του θαύματος της Παναγίας στον Ορχομενό Εορτασμός του θαύματος της Παναγίας στον Ορχομενό Εορτασμός του θαύματος της Παναγίας στον Ορχομενό Εορτασμός του θαύματος της Παναγίας στον Ορχομενό Εορτασμός του θαύματος της Παναγίας στον Ορχομενό Εορτασμός του θαύματος της Παναγίας στον Ορχομενό Εορτασμός του θαύματος της Παναγίας στον Ορχομενό Εορτασμός του θαύματος της Παναγίας στον Ορχομενό Εορτασμός του θαύματος της Παναγίας στον Ορχομενό πΕορτασμός του θαύματος της Παναγίας στον Ορχομενό πηγήvimaorthodoxias.gr

Διαβάστε επίσης