Αρχική Ελλαδα B. Κικίλιας: Ανταποκρίνονται οι Αυστριακοί στο κάλεσμα να περάσουν το χειμώνα τους στην Ελλάδα

B. Κικίλιας: Ανταποκρίνονται οι Αυστριακοί στο κάλεσμα να περάσουν το χειμώνα τους στην Ελλάδα

Από antwnio

Διήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί από σήμερα, στη Βιέννη, ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας συνυπέγραψε με την Αυστριακή ομόλογό του, Susanne Kraus Winkler, συμφωνία για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του Τουρισμού.

Η συμφωνία άπτεται θεμάτων όπως η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και η τουριστική εκπαίδευση, ενώ περιλαμβάνει και την περαιτέρω συνεργασία σε θεματικές μορφές τουρισμού, όπως ο αθλητικός τουρισμός, ο αγροτουρισμός και ο τουρισμός ευεξίας, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση Αυστριακών το φθινόπωρο στη χώρα μας.

Όπως δήλωσε ο κ. Κικίλιας: “Η Ελλάδα είναι το 2022 στην κορυφή των αεροπορικών προορισμών από την Αυστρία, και ο δημοφιλέστερος προορισμός των Αυστριακών το καλοκαίρι, με αύξηση των πτήσεων αλλά και των προορισμών που έχουν ήδη φτάσει τους 20 σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους tour operators, οι αφίξεις από τα οργανωμένα ταξίδια είναι αυξημένες κατά 15% σε σύγκριση με το 2019, ενώ τα μηνύματα που λαμβάνω από τους παράγοντες της τουριστικής αγοράς είναι πως η ταξιδιωτική κίνηση θα συνεχίσει να είναι ισχυρή, καθώς οι Αυστριακοί ήρθαν στην Ελλάδα από τον Μάρτιο και θα συνεχίσουν να έρχονται και τους επόμενους μήνες. Είναι ενδεικτικό ότι η Κρήτη βρίσκεται πάνω από 50% και η Ρόδος πάνω από 20% σε σχέση με το 2019, η οποία ήταν η χρονιά ρεκόρ.

Ταυτόχρονα, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το άνοιγμα νέων προορισμών και η επιτυχημένη φετινή σεζόν λειτουργεί ως ισχυρός μαγνήτης για την προσέλκυση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα από μεγάλους παίκτες της αυστριακής αγοράς”.

Ο Υπουργός Τουρισμού, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, έχει σειρά κατ’ ιδίαν συναντήσεων με τους σημαντικότερους διοργανωτές ταξιδιών της Αυστρίας, ενώ παραχωρεί συνεντεύξεις σε αυστριακά ΜΜΕ για την προβολή της Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης