Αρχική Διεθνη Νεα Κόστα Ρίκα: Λεωφορείο έπεσε στο κενό – Εννέα νεκροί από το τροχαίο

Κόστα Ρίκα: Λεωφορείο έπεσε στο κενό – Εννέα νεκροί από το τροχαίο

Από antwnio

Ένα τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στη Κόστα Ρίκα. Συγκεκριμένα, λεωφορείο έπεσε στο κενό εξαιτίας κατολίσθησης που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις, με τουλάχιστον εννέα ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Από το ατύχημα στην Κόστα Ρίκα εξαιτίας των βροχοπτώσεων, περισσότεροι από πενήντα άνθρωποι – ανάμεσά τους και ο οδηγός – μπόρεσαν να διασωθούν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού.

Το λεωφορείο είχε περίπου 60 επιβαίνοντες και έπεσε σε χαράδρα βάθους 75 μέτρων το βράδυ του Σαββάτου στην ορεινή περιοχή Ελ Ουντιμιέντο α Καμπρονέρο, περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά από την πρωτεύουσα Σαν Χοσέ. Άλλα δύο οχήματα επίσης έπεσαν στο κενό.

«Εννέα άνθρωποι χωρίς ζωτικές ενδείξεις» ανασύρθηκαν από τη χαράδρα, ανέφερε ο Ερυθρός Σταυρός μέσω Twitter. Οι πυροσβέστες, που συνέχιζαν την επιχείρηση διάσωσης χθες, εξέφραζαν φόβους πως ο απολογισμός των θυμάτων υπήρχε κίνδυνος να γίνει ακόμη πιο βαρύς στην πορεία.

Σε περιοχές που επλήγησαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις χρειάστηκε να απομακρυνθούν εκατοντάδες οικογένειες από τα σπίτια τους, που υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές, σύμφωνα με τις αρχές. Τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα αναμενόταν να συνεχιστούν, προειδοποίησε η κοσταρικανή εθνική μετεωρολογική υπηρεσία χθες μέσω Twitter.

Διαβάστε επίσης