Αρχική Ελλαδα Θεοδωρικάκος: 1.500 προσπάθησαν να περάσουν χθες από τον Έβρο – Οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας

Θεοδωρικάκος: 1.500 προσπάθησαν να περάσουν χθες από τον Έβρο – Οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας

Από antwnio

Οργανωμένο σχέδιο προώθησης μεταναστών στα ελληνικά σύνορα από την πλευρά της Τουρκίας κατήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Χθες περίπου 1.500 άτομα επιχείρησαν να περάσουν στη χώρα μας από τα σύνορα στον Έβρο και επέστρεψαν πίσω όταν διαπίστωσαν την ισχυρή παρουσία μέτρων αποτροπής, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο.

Θέλω να είναι ξεκάθαρο, ότι οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά της Τουρκία είναι προφανές ότι υπάρχει, σε πλείστες όσες περιπτώσεις τους φέρνουν οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Δεν το λες ούτε αυθόρμητο, ούτε ανοργάνωτο αυτό»,  τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι η «απειλή» επί του παρόντος δεν έχει πάρει τη μορφή που είχε τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020. «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση για να μην επιτρέψουμε να υπάρξει το παραμικρό», σημείωσε.

Εντυπωσιασμένη η Βουλγαρία από τον ελληνικό φράχτη στον Έβρο

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ακόμη ότι χθες συμφώνησε με τον Βούλγαρο ομόλογό του, ότι Αθήνα και Σόφια θα ενώσουν, θα συντονίσουν και θα ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για να ανταποκριθούν στην κοινή πρόκληση της εργαλειοποίησης των μεταναστών από την Τουρκία.

Ανέφερε ακόμη ότι ο Βούλγαρος ομόλογός του δήλωσε πολύ εντυπωσιασμένος από τον ελληνικό φράχτη στον Έβρο και πως η χώρα εξετάζει να αναβαθμίσει και εκείνη το δικό της φράχτη που είναι μικρότερος και υποτυπώδης.

Διαβάστε επίσης