Αρχική Κοινωνια Δημοσκόπηση: Ανησυχία των πολιτών για ακρίβεια, ενέργεια και ελληνοτουρκικά

Δημοσκόπηση: Ανησυχία των πολιτών για ακρίβεια, ενέργεια και ελληνοτουρκικά

Από antwnio

Το δεύτερο μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης της Pulse μετέδωσε στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων ο ΣΚΑΪ, αναδεικνύοντας τους προβληματισμούς των Ελλήνων για την καθημερινότητά τους.

Η δημοσκόπηση ανέδειξε σε συντριπτικό ποσοστό τις αγωνίες των Ελλήνων πολιτών για την ακρίβεια και την ενέργεια, κατά κύριο λόγο, αλλά και για τα ελληνοτουρκικά, με τις διαδοχικές απειλές και τις προκλητικές ενέργειες των γειτόνων. Σε μικρότερο ποσοστό, αλλά σημαντικό, απασχολούν και οι υποκλοπές.

Στις απαντήσεις τους, οι Έλληνες αγωνιούν για τα ενεργειακά, με κορυφαίο το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και τις τιμές στα σούπερ μάρκετ, καθώς το κόστος της αγοράς τροφίμων έχει αυξηθεί επίσης σε πολύ μεγάλο ποσοστό.

Η ΔΕΘ

Όσον αφορά στην αξιολόγηση των δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Εδώ οι πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι, με το 39% να αξιολογεί θετικά την παρουσία του πρωθυπουργού και το 44% αρνητικά.

Αρνητικό είναι το ποσοστό αξιολόγησης για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξιολογήθηκε θετικά από το 33% των ερωτηθέντων, ενώ το 46% αξιολόγησε αρνητικά την παρουσία του.

Αντιστοίχως μοιρασμένα είναι τα ποσοστά αξιολόγησης για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης και η ακρίβεια.

Περισσότερες ήταν οι αρνητικές από τις θετικές απαντήσεις στην αξιολόγηση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης