Αρχική Διεθνη Νεα Φινλανδία: Το “αδιαχώρητο” στα σύνορα – Περίπου 7.000 Ρώσοι εισήλθαν στη χώρα

Φινλανδία: Το “αδιαχώρητο” στα σύνορα – Περίπου 7.000 Ρώσοι εισήλθαν στη χώρα

Από antwnio

διέλευση οχημάτων στην Φινλανδία από τα νοτιοανατολικά της σύνορα με τη Ρωσία εξακολουθούσε να είναι πυκνή σήμερα, ανακοίνωσε η συνοριοφυλακή στο Reuters, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των Ρώσων που εισήλθαν στη χώρα χθες, Πέμπτη, ήταν υπερδιπλάσιος από αυτόν της προηγούμενης Πέμπτης.

Η Φινλανδία εξετάζει τον αποκλεισμό της εισόδου στο έδαφός της περισσότερων Ρώσων, καθώς η κυκλοφορία από την γειτονική της χώρα στα ανατολικά αυξήθηκε χθες, μετά την κήρυξη από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν μερικής επιστράτευσης.

“Σήμερα το πρωί εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία (…) ίσως και να έχει αυξηθεί λίγο από χθες”, Πέμπτη, δήλωσε εκπρόσωπος της συνοριοφυλακής σήμερα το πρωί.

Περίπου 7.000 άνθρωποι εισήλθαν από τη Ρωσία χθες, περίπου 6.000 από αυτούς Ρώσοι, κάτι το οποίο σημαίνει αύξηση 107% σε σύγκριση με την ίδια ημέρα πριν από μία εβδομάδα, σύμφωνα με την συνοριοφυλακή. Μάλιστα τρεις άνθρωποι έκαναν αίτηση για την χορήγηση ασύλου χθες, ενώ κανένας δεν είχε αιτηθεί άσυλο την περασμένη εβδομάδα, πρόσθεσε η ίδια.

Τα φινλανδικά συνοριακά περάσματα παραμένουν μεταξύ των λίγων σημείων εισόδου στην Ευρώπη για τους Ρώσους, μετά το κλείσιμο από σειρά χωρών, τόσο των φυσικών συνόρων όσο και του εναέριου χώρου τους, σε αντίδραση στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η ουρά που σχηματιζόταν σήμερα ήταν η μεγαλύτερη στο πολυσύχναστο μεθοριακό πέρασμα της Βαάλιμαα, έφτανε τα περίπου 500 μέτρα και ήταν μεγαλύτερη από αυτές την ίδια μέρα τις προηγούμενες εβδομάδες, σημείωσε ο εκπρόσωπος. Οι ουρές ήταν επίσης “πιο μεγάλες από το φυσιολογικό” στο δεύτερο μεγαλύτερο μεθοριακό πέρασμα, αυτό της Νούιγιαμάα, σύμφωνα με την φινλανδική συνοριοφυλακή.

Διαβάστε επίσης