Αρχική Κοινωνια Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη συνεργός του Π. Βλαστού – Είχε στην κατοχή του οπλοστάσιο

Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη συνεργός του Π. Βλαστού – Είχε στην κατοχή του οπλοστάσιο

Από antwnio
Συνελήφθη χθες το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή των Διαβατών, από αστυνομικούς του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 39χρονος άντρας ελληνικής καταγωγής, για παράνομη κατοχή όπλων, ειδών οπλισμού και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Σε βάρος του σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, πρόκειται για παλιό συνεργό του Π. Βλαστού, ο οποίος μάλιστα είχε εμπλακεί στην απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη με ελικόπτερο από τις Φυλακές Τρικάλων το 2013. Ο Βλαστός είχε καταφέρει να ανέβει στην ανεμόσκαλα αλλά ύστερα από πυροβολισμούς που αντάλλαξαν με το σωφρονιστικό τμήμα δεν κατάφερε να διαφύγει. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε επίσης εμπλακή στην απαγωγή Παναγόπουλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. κινούμενος με επιβατικό αυτοκίνητο, του έγινε σήμα για αστυνομικό έλεγχο κατά τον οποίο βρέθηκε στην κατοχή του:

-πυροβόλο όπλο-πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε τέσσερα φυσίγγια,

-ναρκωτικά δισκία που έφερε χωρίς απαιτούμενη ιατρική συνταγή,

-φορητός πομποδέκτης συγχρονισμένος στη συχνότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και 5.000 ευρώ,

ενώ σε έρευνα που ακολούθησε την επόμενη ημέρα στην οικία του στα Μάλγαρα από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα και παρουσία Δικαστικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πολεμικό τυφέκιο με γεμιστήρα που περιείχε 27 φυσίγγια, το οποίο είχε επιμελώς κρυμμένο στον αύλειο χώρο της οικίας του,

-Στρατιωτική ξιφολόγχη,

-Σιγαστήρας πιστολιού,

-2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

-Κάρτα sim και

-Πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.

Σημειώνεται ότι, μαζί με τον 39χρονο άντρα, στο όχημα επέβαινε ως συνοδηγός 34χρονη γυναίκα ελληνικής καταγωγής, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν δισκία που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, χωρίς την απαραίτητη από το νόμο ιατρική συνταγή, η οποία επίσης συνελήφθη.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης