Αρχική Κοινωνια Τις ελλείψεις σε προσωπικό και την τραγική υποχρηματοδότηση που έχουν οδηγήσει την κατάσταση και στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» (VIDEO)

Τις ελλείψεις σε προσωπικό και την τραγική υποχρηματοδότηση που έχουν οδηγήσει την κατάσταση και στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» (VIDEO)

ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

Από antwnio

Τις ελλείψεις σε προσωπικό και την τραγική υποχρηματοδότηση που έχουν οδηγήσει την κατάσταση και στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στο απροχώρητο, ανέδειξαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν οι παθολόγοι του νοσοκομείου.

Παίρνοντας τον λόγο ο ένας μετά τον άλλο οι 48 γιατροί που υπογράφουν την επιστολή για την αδυναμία εφημέρευσης του νοσοκομείου, κατήγγειλαν τη διαρκή υποστελέχωση που οδηγεί σε συνθήκες επισφαλούς λειτουργίας τις Παθολογικές Κλινικές «που μένουν όρθιες χάρη στο φιλότιμό μας και τα εξαντλητικά ωράρια τα οποία κάνουμε. Ρεπό ούτε για δείγμα, χρωστούμενες άδειες από ετών, πρόγραμμα εκπαίδευσης για τους νέους ιατρούς ανύπαρκτο». Κατήγγειλαν διοικητές κι αρμόδιους φορείς για την αδιαφορία στα ζωτικής σημασίας προβλήματα που μαστίζουν κι αυτό το νοσοκομείο, την προσπάθεια τρομοκράτησής τους και τον εξαναγκασμό σε υπερεφημέρευση. Όλα όσα τους εξωθούν «να είμαστε με το ένα πόδι εκτός νοσοκομείου. Ένας από τους λόγους που δεν παραιτούμαστε είναι ότι δεν θέλουμε να αφήσουμε τα νοσοκομεία στα χέρια των διοικητών και του υπουργείου Υγείας, αρνούμαστε να τα παραδώσουμε στους ιδιώτες, αρνούμαστε να βάλουμε πλάτη στη λεηλασία του δημόσιου συστήματος Υγείας».

Την Πέμπτη, οι παθολόγοι θα επιδιώξουν συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου και την Τρίτη 4 Οκτώβρη θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των εργαζομένων «καθώς σε όλα τα τμήματα και κλινικές τα προβλήματα είναι πολλά και κοινά».

«Οι παθολόγοι του Γεννηματάς που σύσσωμοι υπέγραψαν το χαρτί διαμαρτυρίας για την επισφαλή λειτουργία και εφημέρευση των παθολογικών κλινικών δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι τη νίκη. Γιατί η κατάσταση στο νοσοκομείο μας, όπως σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, κρίνεται επικίνδυνη για μας και τους ασθενείς. Γιατί είμαστε εξοντωμένοι και αρνούμαστε να δουλεύουμε με όρους γαλέρας. Γιατί αρνούμαστε να υπομείνουμε έστω και για μια ώρα περισσότερο την υπερεργασία, την υπερεφημέρευση, το καθεστώς των ράντζων, την πολύωρη ταλαιπωρία των ασθενών. Καμία ανοχή δεν θα δείξουμε πια στο σμπαράλιασμα της Δημόσιας Υγείας, στην κατάρρευση των νοσοκομείων μας, στις απειλές των διοικούντων. Θα μας βρουν μπροστά τους. Θα βρισκόμαστε στους χώρους δουλειάς και θα παλεύουμε για ένα σύστημα Υγείας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν με υψηλού επιπέδου παροχές Υγείας, με αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς και εργασίας για τους συναδέλφους. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να το παραδώσει στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων», σημείωσε η Γεωργία Φίλιππα, επίκουρη παθολόγος του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς», μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καλώντας σε μαζική συμμετοχή και στη μεγάλη πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτώβρη.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» απαιτούν:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Μονιμοποίηση των Επικουρικών Ιατρών.
  • Άμεσα να τοποθετηθούν ειδικευόμενοι που βρίσκονται στη λίστα αναμονής.
  • Αύξηση των οργανικών θέσεων των ειδικευομένων τουλάχιστον σε 51 θέσεις.
  • Πρόγραμμα εκπαίδευσης.
  • Να δοθούν όλες οι οφειλόμενες άδειες και τα ρεπό.
  • Αυξήσεις στους μισθούς.

Την υποστελέχωση του νοσοκομείου και την επισφαλή λειτουργία του καταδικάζει και το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις των παθολόγων, καταγγέλλοντας «τη διοίκηση που νοσοκομείου που όχι μόνο δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την επίλυση του προβλήματος, αλλά αντίθετα προσπαθεί να αναγκάσει τους γιατρούς και κυρίως τους ειδικευόμενους να πραγματοποιήσουν υπεράριθμες εφημερίες, ενώ ο νόμιμος αριθμός των εφημεριών για τους ειδικευόμενους είναι 7 ανά μήνα».πηγή902.gr

Διαβάστε επίσης