Αρχική Πολιτική ΜέΡΑ25: Η ταξική πολιτική της Ε.Ε. και η αντιδημοκρατική επιβολή της ρίχνει λάδι στην φωτιά της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη

ΜέΡΑ25: Η ταξική πολιτική της Ε.Ε. και η αντιδημοκρατική επιβολή της ρίχνει λάδι στην φωτιά της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Από antwnio

Χθεσινή δήλωση της προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και συγκεκριμένα ότι “η Κεντρική Τράπεζα δεν θα χρησιμοποιήσει το νέο μέσο έκτακτης ανάγκης (TPI) για αγορές ομολόγων χωρών, οι οποίες κάνουν «λάθη πολιτικής»”, σχολιάζει το ΜέΡΑ25.

«Τα “λάθη πολιτικής” που αναγνωρίζει η Ε.Ε. δεν είναι οι παράνομες επαναπροωθήσεις και οι πνιγμοί προσφύγων, η ξενοφοβία και η θεσμική περιθωριοποίηση των πλέον αδυνάμων, γιατί αυτά τα επιβραβεύει η Ε.Ε., βλέπε για παράδειγμα την Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας σύμφωνα με την οποία η Ε.Ε. πληρώνει τον Ερντογάν για να κάνει ακριβώς αυτά, με την σύμφωνη γνώμη των ελληνικών Κυβερνήσεων Τσίπρα-Μητσοτάκη που αποδέχονται αυτή την κατάπτυστη Κοινή Δήλωση, αναγνωρίζοντας την Τουρκία του Ερντογάν ως “ασφαλή τρίτη χώρα” και άρα ως χώρα που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Για όλα αυτά που εμείς ως ΜέΡΑ5 καταγγέλλουμε το καθεστώς Ερντογάν», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του.

«Τα “λάθη πολιτικής” που αναγνωρίζει η Ε.Ε. έχουν να κάνουν με τις ταξικές επιταγές που επιβάλλει σε βάρος των λαών της Ευρώπης. Το ζήτημα είναι ότι η Μελόνι ασμένως θα τις υπηρετήσει, άλλωστε ο Φασισμός εφεδρεία του κεφαλαίου ήταν, είναι και θα είναι, όσο παραμένει ζωντανός», προσθέτει και καταλήγει:

«Αυτή ακριβώς η ταξική πολιτική της Ε.Ε. και η αντιδημοκρατική, εκβιαστική επιβολή της με την οποία συμφωνούν κιόλας, πέρα από τους νεοφιλελεύθερους ομοϊδεάτες του κ. Μητσοτάκη, και οι φερόμενες ως προοδευτικές δυνάμεις, από την Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ ως την Ιταλία του Δημοκρατικού Κόμματος, είναι που ρίχνει λάδι στην φωτιά της Ακροδεξιάς».

Διαβάστε επίσης