Αρχική Διεθνη Νεα Εμμονή Ερντογάν για τα νησιά: Έχουμε προειδοποιήσει, να μην πουν ότι δεν τους είχαμε ενημερώσει

Εμμονή Ερντογάν για τα νησιά: Έχουμε προειδοποιήσει, να μην πουν ότι δεν τους είχαμε ενημερώσει

Από antwnio

Τις γνωστές τουρκικές θέσεις περί ελληνικών απειλών σε βάρος της Τουρκίας μέσω των νησιών επανέλαβε χθες ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην συνέντευξή του στο CNN Turk.

Εκεί επανέλαβε ότι «τα όπλα σε Σάμο και Λέσβο «χρησιμοποιούνται για να μας απειλήσουν».

«Στείλαμε επιστολές» είπε «στον ΟΗΕ και προειδοποιήσαμε την Ελλάδα και τις ΗΠΑ γι’ αυτές τις κινήσεις, για να μην μας πουν ότι δεν τους ειδοποιήσαμε», όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

Στην ερώτηση του διευθυντή της εφημερίδας Hurriyet, Αχμέτ Χακάν, τι θα κάνει αφού η Ελλάδα «δεν ακούει» τα σκληρά μηνύματα που στέλνει, ο Ερντογάν απάντησε: «Oι ΗΠΑ στέλνουν τόσα όπλα, οπλικά συστήματα και οχήματα σε αυτά τα νησιά, και στη Σάμο και στη Λέσβο. Aυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε. Όλα αυτά εντοπίστηκαν από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Όχι μόνο το εντοπίσαμε, αλλά και αμερικανικά τεθωρακισμένα χρησιμοποιούνται για να μας απειλήσουν».

Και συμπλήρωσε: «Kαι προς τις ΗΠΑ και προς την Ελλάδα κάναμε τις απαραίτητες προειδοποιήσεις μέσω του υπουργείου Εξωτερικών. Στείλαμε και την τελευταία μας επιστολή στις 17 Σεπτεμβρίου στον ΟΗΕ. Για να τους ενημερώσουμε έτσι ώστε αργότερα μην μας πουν ‘δεν μας είχατε ενημερώσει’».

Διαβάστε επίσης