Αρχική Υγεία και Διατροφή Θεσσαλονίκη: Το υπερσύγχρονο αιμοδυναμικό εργαστήριο στο Ιπποκράτειο εγκαινίασε η Μ. Γκάγκα (φωτο & video)

Θεσσαλονίκη: Το υπερσύγχρονο αιμοδυναμικό εργαστήριο στο Ιπποκράτειο εγκαινίασε η Μ. Γκάγκα (φωτο & video)

Από antwnio
Το νέο υπερσύγχρονο αεροδυναμικό εργαστήριο στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης εγκαινίασε το μεσημέρι της Πέμπτης η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.Το εργαστήριο, το οποίο χρειάστηκε δέκα χρόνια για να ολοκληρωθεί, ξεκίνησε ήδη την λειτουργία του.

«Είναι ένα έργο που πήρε δέκα χρόνια να ολοκληρωθεί. Είναι ένα καλά λειτουργικό τμήμα, έχει τρεις αίθουσες για επεμβατικά. Είναι δίπλα στην καρδιολογική μονάδα και δίπλα στην καρδιολογική κλινική. Είναι απόλυτα σύγχρονο τμήμα που πληροί όλες τις προδιαγραφές μέχρι την αντισηψία που χρειάζεται το άσηπτο χειρουργείο για να μπορείς να ανοίξεις τον άρρωστο  αν χρειαστεί», ανέφερε σε δηλώσεις της η κα Γκάγκα τονίζοντας πώς στόχος είναι «να το κάνουμε να λειτουργεί συνεχώς σαν τμήμα. Είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη αλλά και την Ελλάδα».

Για ένα από τα μεγαλύτερα εργαστήρια στη Βόρεια Ελλάδα έκανε λόγο ο αναπληρωτής καθηγητής Καρδιολογίας στο ΑΠΘ, Στέργιος Τζήκας. «Εγκαινιάζουμε μετά από προσπάθειες επτά ετών ένα έργο που το πάλευε το νοσοκομείο για δεκαετίες. Είναι ένα σύγχρονο συγκρότημα αιμοδυναμικού εργαστηρίου που καλύπτει την επεμβατική καρδιολογία και την ηλεκτροφυσιολογία με τρεις αίθουσες». Ο ίδιος τόνισε ότι θα βελτιώσει πολύ την περίθαλψη των ασθενών της πόλης μας, «οι οποίοι ταλαιπωρούνταν όλα αυτά τα χρόνια ψάχνοντας θεραπείες σε άλλα νοσοκομεία ενδεχομένως και σε άλλες πόλεις».

Μέσα στο συγκρότημα υπάρχει μία σύγχρονη στεφανιαία μονάδα δέκα κλινών που καλύπτει τους βαρέως πάσχοντες καρδιολογικούς ασθενείς, ένα τμήμα μη επεμβατικής διαγνωστικής καρδιολογίας με σύγχρονους τριασδιάστατους υπερηχοκαρδιογράφους για όλο το υπόλοιπο φάσμα της μη επεμβατικής διάγνωσης.

«Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τα μεγάλα ευρωπαϊκά νοσοκομεία. Το εργαστήριο αναβαθμίζει την καρδιολογική περίθαλψη στην υγειονομική μας περιφέρεια αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα γενικά», επισήμανε ο Βασίλης Βασιλικός, καθηγητής καρδιολογίας και διευθυντής της Γ΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο.

Το αιμοδυναμικό εργαστήριο δημιουργήθηκε στον χώρο της Μαιευτικής που παραχωρήθηκε. Κόστισε 2,8 εκ. ευρώ, το 1,5 εκ. δόθηκε από τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και τα υπόλοιπα καλύφθηκαν από υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ιδιώτες.πηγή thestival.gr

 

Διαβάστε επίσης