Αρχική Κοινωνια Πολυτεχνειούπολη: Πώς η δόκιμη αστυνομικός ειδοποιούσε τη συμμορία του “Έσκο” ότι επίκειται επιχείρηση

Πολυτεχνειούπολη: Πώς η δόκιμη αστυνομικός ειδοποιούσε τη συμμορία του “Έσκο” ότι επίκειται επιχείρηση

Από antwnio

Για τους έμπειρους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών οι οποίοι όπως προκύπτει από την δικογραφία που παρουσιάζει το protothema.gr, ξεκίνησαν να παρακολουθούν την σκληρή ομάδα του Αλβανού «Έσκο» ή Julio από τις 11 Ιουλίου 2021, η 22χρονη δόκιμος αστυφύλακας που υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου, είναι ο άνθρωπος που αποτελούσε το «βαθύ λαρύγγι» της εγκληματικής οργάνωσης.

Μάλιστα είναι το ίδιο πρόσωπο όπου είχε ακυρώσει αστυνομικές επιχειρήσεις για την σύλληψη των Αλβανών, που είχαν μετατρέψει τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου σε φωλιά κακοποιών. Χαρακτηριστικό είναι το συμβάν που αναφέρεται στην σελίδα 7 της μίας εκ των τριών δικογραφιών που σχημάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών μετά το «ξεδόντιασμα» των οργανώσεων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στις 28 Ιανουαρίου 2022 η νεαρή ενημερώνει με κωδικοποιημένο τρόπο τον κακοποιό Βασίλ ότι επίκειται αστυνομική επιχείρηση:

«Με δεδομένη την απόκρυψη, και σχεδόν καθημερινή διαμονή του «Έσκο» ή Julio στο χώρο του πανεπιστημίου και συγκεκριμένα σε διάφορα δωμάτια των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου, ο ανωτέρω εντοπίστηκε εκ νέου από αστυνομικούς της υπηρεσίας μας στις 28 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 19:30 να εισέρχεται μόνος του σε πολυκατοικία επί της οδού Παπάγου. Οικία στην οποία διαμένει η οικογένειά του.

Περί ώρα 21:30 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ μετέβησαν στο ΑΤ Ζωγράφου με σκοπό την προετοιμασία των δυνάμεων για επικείμενη επιχείρηση σύλληψης του φυγόποινου Ferhati Ermin. Εκείνη τη χρονική στιγμή στο ΑΤ Ζωγράφου ήταν η δόκιμος αστυφύλακας. Στις 00: 02 ώρα της 29 Ιανουαρίου 2022 η δόκιμη αστυφύλακας επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον Βασίλη Βασίλ κι απ’ τη συνομιλία προκύπτει ότι τον ενημερώνει με κωδικοποιημένη ορολογία ότι επιτηρούνται από αστυνομικές αρχές ο Ferhati Ermin.

Στην συνομιλία με αριθμό α/α 2356 στο cd 41 «Vasil» παρατίθεται κομμάτι συνομιλίας:

Βασίλ: έλα

Γεωργία: να σου πω ρε τι κάνετε;

Βασιλ: εδώ καθόμαστε μας τρελαίνουν με τον …ποιος είναι αυτός; Ο χαιλο.

Γεωργία: θυμάσαι τότε που είχαμε πάει για καρτ και ήταν και ο ατζού;

Βασίλ: ναι Γεωργία: και θα ερχόταν και ο φίλος του ο Γιάννης;

Βασίλ: ο;

Γεωργία: ο Γιάννης ο φίλος του

Βασίλ: ποιος Γιάννης φίλος του ρε;

Γεωργία: ο φίλος του ατζου ρε ο Γιάννης Βασιλ: αα

Γεωργία: έφυγε αυτός η είναι εδώ;

Βασίλ: δεν ξέρω, γιατί;

Γεωργία: εεε για να προσέχει μωρέ με το αμάξι. Γιατί μου είχες πει ότι δεν έχει καλά λάστιχα.

Βασίλ: α OK».

Ο κακοποιός έξι λεπτά αργότερα, στις 00:08 της 29ης Ιανουαρίου, μετά την κλήση με τη δόκιμη αστυνομικό επικοινωνεί με τον αδερφό του Έσκο και τον ενημερώνει για την επιχείρηση των αστυνομικών αρχών. Στις 00:15, ο Βασίλ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο διαβιβαστικό, «μετέβη στην πύλη της πανεπιστημιούπολης και αφού συνομίλησε με τον Ferhati Ermin εισήλθαν εντός της πανεπιστημιούπολης όπου χάθηκαν τα ίχνη τους. Άμεσα και σχεδόν ταυτόχρονα, ο Ferhati Esmin, δηλαδή ο Έσκο, αποχώρησε από την οικία τρέχοντας, αφού πρώτα ο χώρος κατοπτεύθηκε από τον Ατζού και από έτερο άγνωστο άτομο προ της αφίξεως των αστυνομικών δυνάμεων».

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης