Αρχική Διεθνη Νεα Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Θα στείλουμε περισσότερο στρατό στην Κύπρο

Νέες απειλές Τσαβούσογλου: Θα στείλουμε περισσότερο στρατό στην Κύπρο

Από antwnio

Η απάντηση της Άγκυρας στην άρση του εμπάργκο όπλων των ΗΠΑ στην Κύπρο, θα είναι η αποστολή πρόσθετου στρατού στο νησί, απείλησε σήμερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εμείς (η Τουρκία) θα στείλουμε περισσότερες δυνάμεις εκεί (στην Κύπρο) για να προστατεύσουμε τους Τουρκοκύπριους. Και ό,τι χρειαστεί ως όπλο, θα τους το δώσουμε».

Συνέχισε λέγοντας ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες της διπλωματίας για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της ακόμα κι αν σταθεί απέναντί της … όλος ο κόσμος:« Ακόμα κι αν (όλος)ο κόσμος σταθεί απέναντί μας, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ακόμα κι αν (όλος)ο κόσμος σταθεί απέναντί μας, θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας στην Κύπρο, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Και είμαστε αποφασισμένοι ως προς αυτό. Οι ΗΠΑ άρουν το εμπάργκο όπλων κατά της ελληνοκυπριακής πλευράς. Τι έγινε λέει? «Συνεργάστηκε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος». Δηλαδή, η Ε/Κ πλευρά είναι ένα διάσημο μέρος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ξέρετε. Αυτό λοιπόν ήταν για ανταμοιβή. «Εντάξει», είπα στον Blinken. «Δεν έχετε τίποτα άλλο να δώσετε εκτός από όπλα; Δώστε χρήματα. Τους αρέσει. Τα έχουν και ανάγκη. Γιατί δίνετε όπλα; Εναντίον ποιου θα δώσετε αυτά τα όπλα;». Τι κάνουμε τώρα εμείς; Πήραν μια απόφαση. Αν θέλουν αγοράζουν αν όχι δεν αγοράζουν. Κι εμείς θα στείλουμε περισσότερες δυνάμεις εκεί για να προστατεύσουμε τους Τουρκοκύπριους. Και ό,τι χρειαστεί ως όπλο, θα τους το δώσουμε. Και χρησιμοποιούμε όλες τις δυνατότητες της διπλωματίας για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας. Είμαστε δυνατοί στο πεδίο και στο τραπέζι. Μερικές φορές το τραπέζι καταρρέει (τελειώνει), κατεβαίνουμε στο πεδίο. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται στο πεδίο. Μετά από αυτό λέμε σε όλους, «Ορίστε. Ελάτε ξανά στο τραπέζι.» Και μετά, χειριζόμαστε το παιχνίδι εμείς αυτή τη φορά. (εμείς γινόμαστε ο playmaker του παιχνιδιού)».

Διαβάστε επίσης