Αρχική Διεθνη Νεα Πούτιν -Με διαδικασίες εξπρές η προσάρτηση 4 ουκρανικών περιοχών

Πούτιν -Με διαδικασίες εξπρές η προσάρτηση 4 ουκρανικών περιοχών

Από antwnio

ΟΒλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να οριστικοποιήσει σήμερα στη Μόσχα την προσάρτηση στη Ρωσική Ομοσπονδία τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών, κίνηση την οποία καταδικάζουν το Κίεβο και οι δυτικοί υποστηρικτές του.

Πόλεμος στην Ουκρανία  Ο Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία των περιοχών Χερσώνα και Ζαπορίζια

Ο Ρώσος πρόεδρος και άλλοι αξιωματούχοι έχουν διαμηνύσει πως αφού προσαρτηθούν οι περιφέρειες αυτές, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα τις υπερασπιστούν ακόμη και χρησιμοποιώντας πυρηνικά όπλα αν κριθεί απαραίτητο.

Στο Κρεμλίνο θα διεξαχθεί στις 15:00 (ώρα Ελλάδας) τελετή για την επισημοποίηση της προσάρτησης των δύο νότιων (Χερσώνα, Ζαπορίζια) και των δύο ανατολικών (Ντανιέτσκ, Λουγκάνσκ) ουκρανικών περιφερειών. Ο πρόεδρος Πούτιν θα εκφωνήσει στην τελετή «μεγάλη ομιλία», σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η ρωσική πρωτεύουσα προετοιμάζεται για την τελετή με την επιβολή περιορισμών της κίνησης ενώ προγραμματίζεται πανηγυρική συναυλία στη σκιά των τειχών του Κρεμλίνου, στην οποία δεν αποκλείεται να κάνει την εμφάνισή του ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι από την πλευρά του έχει συγκαλέσει για σήμερα συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της κυβέρνησής του.
Το Κίεβο δεν μοιάζει να έχει την παραμικρή πρόθεση να εγκαταλείψει τα όπλα, απεναντίας ζητά από τους δυτικούς συμμάχους του περισσότερα για να συνεχίσει την αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων.

Αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκε χθες Πέμπτη η αμερικανική Γερουσία εγκρίνοντας νέο πακέτο δώδεκα και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης εξοπλιστικής πτυχής περίπου τριών δισεκ. δολαρίων, για την εκπαίδευση, τον εφοδιασμό και την πληρωμή ουκρανών στρατιωτικών.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε πως οι ΗΠΑ δεν θα αναγνωρίσουν «ποτέ» τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων που «ενορχήστρωσε η Ρωσία» στην Ουκρανία. Θέση πήρε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, επισημαίνοντας πως ενέργειες αυτού του είδους δεν έχουν καμία «θέση στον σύγχρονο κόσμο».

Διαβάστε επίσης