Αρχική Κοινωνια Θεοδωρικάκος σε νέους αστυνομικούς: “Να είστε αποτελεσματικοί απέναντι στο έγκλημα και φιλικοί απέναντι στους πολίτες”

Θεοδωρικάκος σε νέους αστυνομικούς: “Να είστε αποτελεσματικοί απέναντι στο έγκλημα και φιλικοί απέναντι στους πολίτες”

Από antwnio

Τους νέους αστυνομικούς που από τη Δευτέρα θα ενισχύσουν την Ελληνική Αστυνομία καλωσόρισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, απευθύνοντας μήνυμα στις τελετές ορκωμοσίας τους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην αξία της ασφάλειας, η οποία όπως είπε, αποτελεί θεμελιώδες, συνταγματικά κατοχυρωμένο, δικαίωμα και βασικό συστατικό της Δημοκρατίας σε κάθε οργανωμένη Πολιτεία. Επιπλέον ο Υπουργός επεσήμανε πως η αποστολή της Αστυνομίας είναι πολυδιάστατη και οι νέοι αστυφύλακες καλούνται να είναι αποτελεσματικοί απέναντι στο έγκλημα και ταυτόχρονα φιλικοί απέναντι στους πολίτες, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα πως οι νέοι αστυφύλακες θα ανταποκριθούν επάξια στα καθήκοντα που αναλαμβάνουν.

Σημειώνεται πως οι νέοι αστυφύλακες της εκπαιδευτικής σειράς 2020-2022 αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου. Επισημαίνεται ότι η εισαγωγή των σπουδαστών στη Σχολή Αστυφυλάκων, πραγματοποιείται με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα αυτής.

Τέλος οι τελετές ονομασίας και απονομής πτυχίων πραγματοποιήθηκαν στις έδρες των Τμημάτων Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, Διδυμοτείχου και Ρεθύμνου.

Διαβάστε επίσης