Αρχική Κοινωνια Θεσσαλονίκη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους εξαιτίας μεθυσμένου επιβάτη

Θεσσαλονίκη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους εξαιτίας μεθυσμένου επιβάτη

Από antwnio

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε σε πτήση από Κωνσταντινούπολη προς Τύνιδα το πρωί της Δευτέρας, εξαιτίας ενός επιβάτη που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Ο επιβάτης αγνοούσε τις υποδείξεις του προσωπικού του αεροσκάφους να συμμορφωθεί, με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης να αποφασίσει να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου στο πλησιέστερο αεροδρόμιο, που ήταν το “Μακεδονία” στη Θεσσαλονίκη.

Αμέσως μετά την προσγείωση, ο 41χρονος από την Τυνησία συνελήφθη από αστυνομικούς του αερολιμένα “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τότε, διαπιστώθηκε ότι ο επιβάτης είχε ταξιδέψει χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση ελληνικού δικαστηρίου, με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη οκτώ ετών για υπόθεση ναρκωτικών.

Οδηγήθηκε στην εισαγγελέα, που του άσκησε ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, από το οποίο πήρε αναβολή και παραμένει υπό κράτηση.

 

Διαβάστε επίσης