Αρχική Διεθνη Νεα Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ θυμίζουν Χίτλερ στον τρόπο με τον οποιό επιτίθενται στη Ρωσία

Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ θυμίζουν Χίτλερ στον τρόπο με τον οποιό επιτίθενται στη Ρωσία

Από antwnio

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μετατρέψει την Ουκρανία σε όργανο του αγώνα της Δύσης κατά της Ρωσίας, όπως ο Αδόλφος Χίτλερ κάποτε “έθεσε στα όπλα” τις χώρες της Ευρώπης για να επιτεθούν στην ΕΣΣΔ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποτάξει σχεδόν ολόκληρη τη συλλογική Δύση και την κινητοποιούν κατά τη Ρωσίας, χρησιμοποιώντας σαν όργανο την Ουκρανία. Ακριβώς όπως έκανε κάποτε ο Χίτλερ, ο οποίος έθεσε στα όπλα τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες για να επιτεθούν στη Σοβιετική Ένωση», δήλωσε ο Λαβρόφ, μιλώντας στην Κρατική Δούμα κατά την επικύρωση των συμφωνιών για την είσοδο των περιοχών του Ντονμπάς, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια στη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Όπως και τότε, τα σημερινά σχέδια δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Ο πρόεδρος το είπε αυτό πολύ ξεκάθαρα στο Κρεμλίνο», πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.

Παράλληλα, ανέφερε πως η Ρωσία, σε αντίθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν αντιδρά σε φανταστικές ιστορίες και απειλές, αλλά υπερασπίζεται τα σύνορά της και τον λαό της.

«Δεν αντιδρούμε σε φανταστικές απειλές από χώρες που βρίσκονται μακριά μας. Υπερασπιζόμαστε τα σύνορά μας, την πατρίδα μας, όλο το λαό μας από την πραγματική γενοκτονία, που οργανώθηκε από τους απογόνους και τους οπαδούς των μπράβων των Ναζί που πήγαν να υπηρετήσουν αφεντικά στο εξωτερικό», δήλωσε ο Λαβρόφ.

πηγή protothema.gr

Διαβάστε επίσης