Αρχική Αθλητισμος Απόψε ο 10ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – Δρομείς από 46 χώρες

Απόψε ο 10ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης – Δρομείς από 46 χώρες

Από antwnio

Δρομείς από κάθε ήπειρο, ακόμα και από μακρινές χώρες όπως η Αρούμπα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κόστα Ρίκα και το Τατζικιστάν, δίνουν ραντεβού στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουν στον επετειακό 10ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης – ZeniΘ σήμερα Σάββατο 15 Οκτωβρίου, επισφραγίζοντας πανηγυρικά την επιστροφή στην κανονικότητα και αναδεικνύοντας για άλλη μια χρονιά τον παγκόσμιο χαρακτήρα της μεγαλύτερης φθινοπωρινής αθλητικής εκδήλωσης της Βόρειας Ελλάδας!

Στη φετινή διοργάνωση θα εκπροσωπηθούν συνολικά 46 χώρες, χωρίς να υπολογίζονται όσοι αλλοδαποί δρομείς ενδεχομένως προστεθούν κατά το διήμερο 13-14 Οκτωβρίου, όταν θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας οι τελευταίες 1.500 θέσεις από το Κέντρο Εγγραφών (Registration Center) στη ΔΕΘ – HELEXPO.

Στον επετειακό 10ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης – ZeniΘ έχουν δηλώσει συμμετοχή δρομείς από τις εξής χώρες:

Αλβανία, Αρμενία, Αρούμπα, Αυστραλία, Αυστρία, Αφγανιστάν, Βέλγιο, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Εκουαδόρ, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιράκ, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καμερούν, Καναδάς, Κίνα, Κόσσοβο, Κόστα Ρίκα, Κύπρος, Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουκρανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τατζικιστάν, Τουρκία, Τσεχία, Φιλιππίνες, Φινλανδία.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του επετειακού 10ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης – ZeniΘ, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης 19:30) με αφετηρία επί της Πλατείας Ελευθερίας, καθώς επίσης τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. (ώρα έναρξης 18:00) με αφετηρία στον Λευκό Πύργο και τον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. (ώρα έναρξης 21:30) με αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Κοινό σημείο τερματισμού για όλους τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος θα είναι το Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα, την επόμενη μέρα, Κυριακή (16/10), θα διεξαχθεί για πρώτη φορά ο Δρόμος του ενός μιλίου (Family Mile), με αφετηρία πλησίον της πύλης του ΟΛΘ.

Μέσα από τη δράση αυτή, που έχει έντονο κοινωνικό αποτύπωμα και απευθύνεται σε πρωταθλητές αλλά και σε όλη την οικογένεια, στόχος είναι να συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσό και να προσφερθεί, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης», για την απόκτηση του συστήματος τομοσύνθεσης του ψηφιακού μαστογράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Στο «Μίλι της Ελπίδας», στο οποίο μπορούν ασφαλώς να συμμετάσχουν και όλοι όσοι θα έχουν αγωνιστεί το προηγούμενο βράδυ στον «Νυχτερινό», θα ηγηθεί η καταξιωμένη Μαραθωνοδρόμος και πραγματικό σύμβολο ζωής για τη γενναία μάχη της με τον καρκίνο, Σόνια Τσεκίνι, δίνοντας πρώτη το καλό παράδειγμα.

Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και οι διαδρομές των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος φέρουν την επίσημη πιστοποίηση της World Athletics. Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη θεσμική υποστήριξη της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρει. Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού – Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, καθώς και από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων, όπως φαίνεται στον επίσημο δικτυακό τόπο www.thesshalfmarathon.org.

Διαβάστε επίσης